fbpx

4 vragen aan buur Wil

nov 23, 2023 | Alles tonen, Burenreport

Amsterdammers zijn er in alle soorten en maten. Zo divers is ook onze club goede buren. In deze rubriek stellen we ze aan je voor. Wie kan je zoal verwachten als je een goede buur om hulp vraagt? Deze keer 4 vragen aan buur Wil uit stadsdeel Nieuw-West over haar ervaringen als buur bij Burennetwerk.
Wie is  buur Wil?

Elke donderdag gaat Wil op stap met goede buur Jan, het liefst naar Zandvoort. Ze slaan geen dag over. “Donderdag is specifiek voor ons. Weer of geen weer, we gaan gewoon lekker naar het strand.” Wil is sinds vijf jaar actieve buur bij Burennetwerk. Ze begon als hulpvrager bij ‘Automaatje (een landelijke vervoersservice door buurtbewoners wat als project 2 jaar draaide bij Burennetwerk in samenwerking met de ANWB) en werd door goede buren naar afspraken gebracht. Inmiddels heeft ze een mooie band opgebouwd met goede buur Jan.  

Wie is uw buur?

“Jan is een figuur die precies zegt wat hij vindt. Daar ben ik helemaal van overtuigd. Het is echt ook een hele rustige man. Ik ben vrij druk. Ik vertel bijvoorbeeld, ik ga dit of dat doen, en dan luistert hij. Hij kan goed luisteren. 

En het fijne hiervan is dat ik me echt volledig ontspannen voel. Volkomen veilig. Het klinkt misschien gek, maar ik zou niet weten bij wie ik dat heb. Geen spanning, niks. Alles gaat altijd op tijd. Als ik de RMC [een taxiservice] bel en die komt niet, zit ik al een halfuur nerveus te doen. Bij Jan hoeft dat niet. Hij is zó punctueel. Zoiets krijg ik nooit meer denk ik. Echt heel bijzonder. Dat ik het zo getroffen heb!”  

“”Donderdag is onze stranddag”

Wil over haar klik met goede buur Jan.

Kunt u iets vertellen over de burenvraag?

“Met Jan klikte het meteen. De eerste keer gingen we naar Ikea. Dat was gauw afgelopen: wij wilden toch liever naar musea of wandelen.” Maar het liefst gaan ze naar Zandvoort: “Als we op het strand aankomen lopen we eerst een stuk langs de boulevard. Dan gaan we ergens op een bank zitten en doe ik mijn verhaal en hij natuurlijk ook. Daarna gaan we weer helemaal terug, naar tentje 21. Op de boulevard is een haringkar en daar nemen we altijd eerst een haring. Hij heeft een zeven-rittenkaart, met één haring gratis. Daarna gaan we naar beneden naar het restaurant en nemen we wat te drinken. Wat lekkers erbij. Zo ver zijn we gekomen. Echt hartstikke fijn.”

Wat brengt Burennetwerk u?

Naast het contact met Jan en de autoritjes heeft Wil ook eens beroep gedaan op Burennetwerk voor een kleine klus; het installeren van een nieuwe douchekop. “Ik dacht, ik probeer het toch maar. Ik belde op en vertelde mijn verhaal. Ik zat toch een beetje met die douchekop. ‘Oh, dan komt er wel iemand,” werd mij verteld vanaf de andere kant van de lijn.  

En er kwam ook echt iemand. Ik was helemaal verbaasd. Ik maakte er nooit eerder gebruik van en dit probeerde ik een keer. En hij kwam met de douchekop en al. Het was in een paar minuten opgelost. Ik was hélemaal blij.” 

“Jan is zó punctueel. Zoiets krijg ik nooit meer denk ik. Echt heel bijzonder. Dat ik het zo getroffen heb!

Jan gaat er regelmatig met Wil op uit met z'n eigen auto. Ze zijn inmiddels méer dan goede buren. Goede vrienden.

Ook goede buur worden?

Smaakt het verhaal van Wil naar meer en ga je ook graag aan de slag als goede buur?

Ben je al ingeschreven als goede buur en heb je door dit verhaal zin gekregen om weer eens een buur te helpen?

Bekijk de actuele openstaande burenvragen van jouw stadsdeel of buurt!

Hoi Hoi BRITTANY ENGELHART buurreporter

Burenreporter Kirsten interviewde buur Wil. Ook vrijwillig aan de slag als Burenreporter? Het kost je ongeveer 1 tot 2 uur per report. Kijk op de vacaturepagina voor meer informatie of mail ons via [email protected] voor vragen en om je aan te melden. 

 

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VERHALEN

Van buurvrouw naar boodschappen-oma

Van buurvrouw naar boodschappen-oma

Goede buur Sam bezoekt haar buurvrouw voor allerlei klussen in en om huis. Boodschappen doen, bezoek voor de gezelligheid en computerhulp. Ze kennen elkaar door een oproep voor burenhulp via Burennetwerk Amsterdam.