ONS MANI-FEST

BURENNETWERK…
- doorbreekt bubbels
- brengt saamhorigheid
- verrijkt ieders leefwereld
- vermindert vooroordelen
- ondersteunt de (mantel)zorg
- verbreedt ieders horizon
- zorgt ervoor dat stadgenoten naar elkaar omkijken
- is er voor iedereen
Wij dromen van een stad waar buren elkaar weten te vinden. Voor een helpende hand, luisterend oor of een gezellige wandeling in de buurt.
Veel Amsterdammers willen dat. Maar hoe? Burennetwerk zet bereidheid om in actie. Wij koppelen stadgenoten die een goede buur willen zijn aan buurtgenoten met een vraag. En die vraag kan van alles zijn: op de koffie, even een blokje om, kleine klus in huis of ritje door de stad.
Amsterdammers vinden en helpen elkaar via Burennetwerk. Zo bouwen we samen aan een stad vol goede buren. Ajeto!

OM DE HOEK EN ALTIJD IN DE BUURT

Onze goede buren (vrijwilligers) zetten zich graag in voor hun buurtgenoten. Meer dan 2000 goede buren verdeeld over alle stadsdelen en Weesp, weten dat een kleine klus een grote impact kan hebben. Ze staan met een glimlach voor de deur, leren een buurtgenoot beter kennen, steken de handen uit de mouwen en gaan met een goed gevoel terug naar hun huis om de hoek.
IEDEREEN KAN GOED BUREN
Door het flexibele en laagdrempelige karakter is elke goede buur anders: de jonge Amsterdammer met een volle agenda, de parttimer met een vrije middag, in-between jobbers, gepensioneerden en re-integrerenden. Ze sluiten zich aan bij Burennetwerk omdat ze zelf kunnen bepalen wat ze gaan doen, wanneer ze dat doen en hoe. Ze doen mee aan Burennetwerk omdat ze zelf bepalen wat ze doen, wanneer en hoe. Na een korte intake kunnen ze meteen aan de slag: geen gedoe met trainingen, cursussen of VOG-aanvragen.
VRAAG EN AANBOD ZORGVULDIG BIJ ELKAAR

Vragen worden aangemeld door bewoners en hun mantelzorgers, maar ook door professionals die betrokken zijn bij de bewoner, zoals thuiszorg, ambulante begeleiding, de huisarts, een woningcorporatie of maatschappelijk werk.
Als de vraag past bij Burennetwerk gaan we op zoek naar een passende goede buur en maken we de match. Twee weken nadat we de match gemaakt hebben, vragen we de goede buur hoe het (eerste) contact verlopen is en denken we eventueel mee over extra hulp of doorverwijzingen.
SOCIALE VOELSPRIETEN
Hulpvragen komen meestal binnen via Amsterdammers, mantelzorgers, (zorg)professionals, woningcorporaties en lokale initiatieven. Zij pakken de telefoon op, gaan naar onze website of sturen een mail en wij gaan de slag. We zoeken een passende goede buur of, wanneer de vraag niet bij ons past, verwijzen we door naar de juiste partij. Burennetwerk houdt altijd de vinger aan de pols, zodat de hulpvraag wordt opgelost en iedereen gelukkig is.

WIE BETAALT JULLIE?
Burennetwerk kiest er bewust voor om geen geld te vragen voor de bemiddeling tussen buurtgenoten. Goede buren geven hun tijd en moeten daar niet voor hoeven te betalen. Mensen die ons bellen met een hulpvraag hebben zelf niet de financiële middelen om de klus op te lossen. Hebben ze dat wel? Dan verwijzen we hen door naar één van onze kluspartners.
Het werk van Burennetwerk kost echter wél geld. Zo betalen we voor de huur, de PR, het computersysteem en de salariskosten. Om het werk goed te begeleiden, continuïteit en evenwichtige kwaliteit te bieden is het belangrijk dat er mensen zijn die een groot deel van de week kunnen besteden aan Burennetwerk en in dienst zijn van de stichting.
Momenteel krijgen we vanuit ieder Amsterdams stadsdeel een bijdrage. Ook zijn er fondsen, kerken en woningcorporaties die bijdragen. Daarnaast is de steun van particuliere donateurs hard nodig. We zijn enorm geholpen met mensen en bedrijven die Burennetwerk een warm hart toedragen en ons ook financieel willen steunen. Dat kan eenmalig, maar ook voor een klein of groter bedrag per maand. Meer informatie? Mail ons op [email protected].
CHECK
CHECK
CHECK
CHECK
