1. Home
 2. /
 3. Goede verhalen
 4. /
 5. Vacatures
 6. /
 7. Houd jij van verhalen...

Houd jij van verhalen vertellen? Word burenreporter!

jul 21, 2021 | Vacatures

Vind jij het leuk om mooie verhalen te schrijven? Kom dan het team van Burennetwerk versterken als burenreporter!

Taakomschrijving

Een Amsterdammer die hulp nodig heeft en een buurtgenoot die wil helpen komen bij elkaar via Burennetwerk. Voor een klus in of rondom huis, of voor sociaal contact. Er ontstaat een bijzondere vriendschap en de hulp wordt blijvend. Ontroerende verhalen van mooie buurtcontactmomenten komen we vaak tegen bij Burennetwerk. Als burenreporter aan jou de taak om deze verhalen op te tekenen zodat we ze met iedereen kunnen delen.
Je gaat daarvoor in gesprek met zowel de goede buur als de buurtgenoot die hulp nodig heeft, meestal bij de buurtgenoot thuis. Samen vertellen zij hun verhaal en jij vertaalt dit naar een pracht van een artikel die op onze website wordt geplaatst. Een fotograaf gaat mee voor de foto’s.

Wat voor kennis en vaardigheden zijn er nodig?
 • Je bent hartelijk en communicatief vaardig;
 • Het spreekt voor zich dat je de Nederlandse taal tot in de puntjes beheerst;
 • Je hebt schrijftalent;
 • Je bent enthousiast en weet van aanpakken;
 • Bij voorkeur ben je woonachtig in Amsterdam.
Wat krijg je ervoor terug?

Je ontmoet bijzondere Amsterdammers en hoort bijzondere verhalen.

We hebben een bescheiden vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Dagen en tijden zijn in overleg.

Interesse?

Stuur een korte motivatie met CV naar [email protected].

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VACATURES

Vacature stage Communicatie

Vacature stage Communicatie

Delen, liken, reposten, mooie stories ontwerpen, interviews doen, campagnes bedenken, de website onderhouden, verhalen vertellen over mensen die een goede buur zijn voor een ander. Dat is communicatie bij Burennetwerk. Kom jij ons ondersteunen?Wat ga...

Doneer met je skills

Doneer met je skills

Burennetwerk krijgt regelmatig hulp van professionals via o.a. De Nieuwe Gevers. "Een groeiende beweging van sympathieke denkers, makers & doeners met een nieuwe mindset: skills geven aan het goede."Vrijwilligerswerk doen met je eigen skills om...

Pin It on Pinterest