fbpx

Interviewtalent? Word buurreporter!

dec 1, 2022 | Alles tonen, Vacatures

Gebruik je interview-skills bij Burennetwerk en breng mooie verhalen tot leven. Bij Burennetwerk verbinden wij Amsterdammers met een hulpvraag met Goede Buren (onze vrijwilligers). Denk hierbij aan éénmalige praktische klussen om of rond het huis. Maar ook terugkerend sociaal contact, bijvoorbeeld een kop koffie of een wandeling. Dit bevordert zelfredzaamheid in Amsterdam en gaat eenzaamheid tegen. Als buurreporter breng je verhalen van anonieme Amsterdammers tot leven.  

TAAKOMSCHRIJVING

Het afnemen en het schrijven van een interview duurt niet langer dan twee uur (excl. reistijd). Je maakt een afspraak en gaat thuis langs bij Amsterdammers. Daar voer je een gesprek met het interviewformat in je achterhoofd en je maakt een leuke foto. Later werk je dit uit en stuur je het binnen twee weken naar de Burennetwerk.  

In het kort: 

 • Afspraak maken en langsgaan bij vrijwilliger en/of hulpvrager  
 • Interview uitvoeren (volgens vast format van vragen) 
 • Foto maken (met mobiel, maar soms gaat er een fotograaf mee) 
 • Tekst schrijven (300-500 woorden) 
 • Evaluatie en contact met coördinator 
WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?
 • Discreet kunnen omgaan persoonlijke informatie. 
 • Je bent hartelijk en communicatief vaardig;  
 • Het spreekt voor zich dat je de Nederlandse taal tot in de puntjes beheerst; 
 • Je hebt schrijftalent; 
 • Je bent enthousiast en weet van aanpakken; 
 • Bij voorkeur ben je woonachtig in Amsterdam. 
WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG?

Door je werk stel je Amsterdammers in staat om elkaar te vinden en te helpen. Je ontmoet bijzondere Amsterdammers en hoort bijzondere verhalen.

Verder ben je als buurreporter een officiële kantoorvrijwilliger. Dit betekent dat je wordt meegenomen in personeelsactiviteiten en er af en toe bijgepraat wordt over de voortgang. Je mag op kantoor werken en als je wilt krijg je een profiel op onze website. 

WERKTIJDEN 
 • Flexibel: mogelijkheid tot reserveren werkplek op kantoor 
 • Tijdsinvestering ca. 3 uur per artikel (koppelen, interview, schrijven, evalueren). 
 • Minimaal zes artikelen per jaar (Naar rato als je deel van het jaar beschikbaar bent)  
HOE KOM JE IN AANMERKING?

Bij interesse vragen we je een korte motivatie met je CV te sturen. We nodigen je uit voor een gesprek. Bij wederzijds enthousiasme gaan we van start en bekijken we na een ongeveer een maand of onze samenwerking bevalt. 

EN VERDER

We hebben een bescheiden vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Dagen en tijden zijn in overleg.

INTERESSE?

Stuur een korte motivatie naar Coenraad via [email protected] en hij neem zsm contact met je op om hierover door te praten!

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VACATURES

VACATURE FONDSENWERVER

VACATURE FONDSENWERVER

Ben jij op zoek naar een klus met directe maatschappelijke impact? Word jij graag uitgedaagd in een dynamische, veelzijdige rol met veel ruimte voor eigen inbreng? Wil jij bijdragen aan een groeiende organisatie met lef en ambitie? Dan is deze functie op jouw lijf...

Stage Bestuurskunde & Social Work

Stage Bestuurskunde & Social Work

Zoek je een (onderzoeks)stage of werkervaringsplek in het maatschappelijke veld in Amsterdam? Bij een ambitieuze organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng? Wellicht is Burennetwerk iets voor je! Wie zijn we en wat doen we? Wij zijn Burennetwerk. Al 10 jaar...

Gezocht: Nieuw lid Raad van Toezicht

Gezocht: Nieuw lid Raad van Toezicht

Iedereen verdient een goede buur! Dat is de missie van Stichting Burennetwerk Amsterdam. Wij koppelen Amsterdammers die een goede buur willen zijn aan buurtgenoten met een eenvoudige burenvraag. Zie verder: https://www.burennetwerk.nl/burenvragen/ Burennetwerk zoekt...