ONZE
SAMEN
WERK
INGEN

Om een zo groot mogelijk bereik te hebben en kenbaar te maken dat mensen met hun burenvragen en -aanbod bij ons kunnen aankloppen, werkt Burennetwerk samen met de formele- en informele zorg, welzijn- en buurtwerk, collega-organisaties, woningcorporaties en de verschillende stadsdelen. We bezoeken bijeenkomsten door de hele stad om ons netwerk te blijven ontmoeten en uit te breiden. 

Met een aantal netwerkpartners hebben we een intensieve samenwerking opgebouwd of zelfs een gedeelde service ontwikkeld. 

logo cordaan

SPECIALE Matchmakers VOOR informele zorg vIA CORDAAN

Burennetwerk heeft sinds 2016 een unieke samenwerking met Cordaan Thuiszorg in de vorm van de service van de Matchmakers Informele Zorg. Met deze service kunnen we samen meer betekenen voor kwetsbare Amsterdammers en worden tegelijkertijd de thuiszorgmedewerkers van Cordaan ontlast.

LEES MEER →

logo cordaan

CORONA-SAMENWERKING AMSTERDAM

De buurthulp, zorg- en welzijnsorganisaties sloegen begin coronatijd de handen ineen (niet letterlijk dan, want corona) om zo goed mogelijk de kwetsbaren onder ons te blijven ondersteunen onder de naam van Voor Elkaar in Amsterdam. Er is één hulplijn voor mensen die hulp nodig hebben en we verdelen met elkaar de stadsdelen om vragen van Amsterdammers op te pakken. Burennetwerk is verantwoordelijk voor Nieuw-West en Zuidoost. Mooi hoe we crisistijd met elkaar van betekenis kunnen zijn voor onze buren die het extra zwaar hebben.

LEES MEER →

logo cordaan

Platform Informele Zorg VOOR ELK STADSDEEL

In alle stadsdelen werken we samen met de andere informele zorgorganisaties in de wijk. Om optimaal samen te werken en elkaar te versterken, aan te vullen en ervaringen te delen komen we bij elkaar in een platform. Bij het Platform Informele Zorg zijn organisaties aangesloten die vrijwilligers bemiddelen naar buurtbewoners die eenmalige, kortdurende of langdurende ondersteuning nodig hebben. 

Contact met een specifiek platform?

Mail ons→

logo cordaan

BUURBIER

BUUR, het allereerste buurbier – in samenwerkin met brouwerij Kleiburg – om te vieren dat wij in 2022 alweer 10 jaar bestaan. Een heerlijk fris witbier met een uitgesproken smaak. Perfect om samen met je buren te proosten. Op ons mooie Mokum, op de zon op je bol, op goede buren die altijd voor elkaar klaar staan, of gewoon op die eerste ijskoude slok.

LEES MEER→

logo cordaan

ZORGBRIGADE

Niet elke vraag voor hulp in- of om huis past bij een goede buur van Burennetwerk. Voor iemand die af en toe een burenvraag oppakt naast z’n baan of sociale leven kan een vraag al snel te intensief zijn. Daarvoor is er De Zorgbrigade. Een project waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hulp in de buurt bieden tijdens hun opleiding in de zorg op mbo 1 niveau.

LEES MEER →

Count me in

WONINGCORPORATIES

Met verschillende woningcorporaties in Amsterdam hebben we een speciale samenwerking. De wijkbeheerders die bij Amsterdammers thuis komen, merken regelmatig op dat iemand wel gebaat is bij hulp van een buur. Ze weten de weg naar hun buren alleen niet makkelijk te vinden. Daar helpen wij bij door hen te koppelen aan goede buren uit hun eigen wijk. Denk aan hulp bij klussen in huis of tuin of werken aan een netwerk in de buurt.

MAIL ONS OM OOK SAMEN TE WERKEN →

Count me in

Impact a la carte

Jezelf ontwikkelen terwijl je het verschil maakt voor een ander. Zo groeit iedereen

In de trainingen van Impact a la carte wordt theorie met praktijk gecombineerd. Het praktijkonderdeel van de trainingen vindt plaats bij een stichting. Burennetwerk is één van de aangesloten stichtingen van Impact a la carte.

LEES MEER→

Logo's hulp bij huishouden partners

THUISDIENSTEN SAMENWERKINGSPILOT

Burennetwerk is in 2022 gestart met een nieuwe samenwerking met een viertal thuisdienst (hulp bij huishouden)-organisaties in Amsterdam; Cordaan Thuisdiensten, Madeliefje Thuishulp, T-zorg en Nikon Care. Samen zorgen we dat mensen die hulp in het huishouden krijgen of nog steeds op de wachtlijst staan hulp van een buur krijgen bij kleine klussen in of om huis of gezelschap. Daarmee ontlasten wij de thuisdienstmedewerkers. Niet ter vervanging van de huishoudelijke hulp, maar juist dat extra praatje of even die kast leegruimen om wat orde in huis te krijgen. Daar helpen buren graag mee!

LEES MEER →

OOK MET ONS SAMENWERKEN?

Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je de mogelijkheden bespreken voor je eigen organisatie? Mail ons op [email protected]