fbpx

Een groene oase in Amsterdam

mei 7, 2024 | Alles tonen, Burenreport

Marcia, woonachtig in Amsterdam Noord, zet zich graag in voor mensen die minder bedeeld zijn. Marcia is een ondernemende goede buur die buren het liefst helpt met het onderhouden van de tuin en het belangrijk vindt om eenzaamheid tegen te gaan. Als goede buur maakt ze graag connecties met nieuwe mensen en is benieuwd naar hun verhalen van vroeger. Vanuit haar parttimefunctie als maatschappelijk werkster kan zij haar enthousiaste karakter, achtergrond in psychologie en vaardigheden goed inzetten. Ook heeft Marcia al jaren haar eigen Volkstuin in Amsterdam Noord.

GROENE VINGERS
Marcia’s missie begint letterlijk in haar eigen achtertuin. Haar passie voor tuinieren en groene vingers hebben haar tijdens de coronatijd geleid naar het onderhouden van haar eigen achtertuin, die ze via de gemeente huurt. Marcia’s liefde voor tuinieren heeft ervoor gezorgd dat ze als freelancer aan de slag is gegaan, waarbij ze haar deskundigheid en liefde voor tuinieren met anderen deelt. Het tuinieren brengt haar niet alleen rust, maar ze kan hier ook haar energie in kwijt. Tuinieren is haar manier om andere te helpen en buren meer te leren over tuinen. Elke keer als Marcia aan een nieuwe tuin begint, brengt dat haar veel nieuwe inspiratie!

EEN OASE IN AMSTERDAM
Tijdens een van de verschillende tuinklussen heeft Marcia een blinde man mogen helpen bij het onderhoud van zijn tuin. Dit was voor haar een bijzondere en mooie ervaring. Wat Marcia onderscheidt van andere hoveniers is haar keuze om alles met de hand te doen, in tegenstelling tot het gebruik van machines. “Zo krijg je het beste resultaat,” zegt ze vastberaden.

Ook vertelt Marcia dat als je nog een plantje over hebt, ze het graag een nieuw thuis geeft;) Ze heeft namelijk het bijzondere talent om planten en bloemen opnieuw samen te brengen, waardoor er keer op keer iets unieks en prachtigs ontstaat!

“In tegenstelling tot andere hoveniers, doe ik alles met de hand. Zo behaal ik het beste resultaat!”

goede buur Marcia

BURENREPORTER LISA INTERVIEWDE BUUR MARCIA
Lisa, die samen met haar vriend en hun driejarige dochter in het bruisende Amsterdam Noord woont, staat op het punt om een tweede kindje te verwelkomen. Naast haar creatieve werk als freelancer, is ze ook vrijwilliger bij Burennetwerk, waar ze bijzondere en inspirerende verhalen ophaalt als Burenreporter.

Goede buur Sam

OOK GOEDE BUUR WORDEN?

Smaakt het verhaal van Sam naar meer en wil jij je ook flexibel en laagdrempelig inzetten bij jou om de hoek?

Ben je al ingeschreven als goede buur en heb je door dit verhaal zin gekregen om weer eens een buur te helpen?

Bekijk de actuele openstaande burenvragen van jouw stadsdeel of buurt!

BURENREPORT
Ons burenreporterteam interviewt op vrijwillige basis de buren die via Burennetwerk actief zijn. Lijkt het je ook leuk om af en toe een interview te doen en de verhalen achter de Amsterdamse voordeuren in beeld te brengen? Sluit je aan als burenreporter door te reageren op de vacature.

Foto’s van Marcia: Lisa

LISA

Burenreporter, schreef dit interview met Marcia

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VERHALEN

Van buurvrouw naar boodschappen-oma

Van buurvrouw naar boodschappen-oma

Goede buur Sam bezoekt haar buurvrouw voor allerlei klussen in en om huis. Boodschappen doen, bezoek voor de gezelligheid en computerhulp. Ze kennen elkaar door een oproep voor burenhulp via Burennetwerk Amsterdam.

Uurtje over? Geef ‘m aan een ander!

Uurtje over? Geef ‘m aan een ander!

Goede buur Jaap meldde zich aan omdat hij wel een uurtje over had naast z'n leven als student in de stad. Hij kreeg het goede voorbeeld van zijn vader die met mensen met dementie werkt. Ook Jaap wilde wat betekenen voor zijn stadgenoten. Zijn boodschap aan z'n...