Breng een kerstpakket bij een buur

nov 29, 2023 | Alles tonen, Nieuws

De feestdagen staan weer voor de deur, de kerstlichtjes toveren de straten om tot een magisch toneel. Voor het tiende jaar op rij brengen we met ons netwerk van buren kerstpakketten rond bij buren die wel wat extra warmte kunnen gebruiken. Doe mee en breng een kerstpakket bij een buur!

HOE WERKT HET?

Veel van je buren zitten deze donkere dagen binnen en kunnen wel een opsteker gebruiken. Het hele jaar helpen we hen met kleine klussen of gezelschap, maar in december verrassen we hen met persoonlijk samengestelde kerstpakketten. Doe jij ook mee? Verras een buur met een pakket. 

We hebben twee opties dit jaar: 

  1. Je stelt je eigen kerstpakket samen om een buur te verrassen (kies zelf hoeveel je hier aan uit wil geven, richtlijn 10 a 25eu of kies spullen die je al in huis hebt). Lees hier suggeties om je pakket mee te vullen.                                                                          
  2. Je haalt een gesponsord kerstpakket bij ons op kantoor om rond te brengen. We zijn superblij met een eenmalige sponsoring van Adyen. Zij doneren een aantal pakketten voor ons netwerk zodat je ook mee kan doen als je geen tijd of financiën hebt om zelf een pakket samen te stellen.
  • Je ontvangt half december de naam en adres van de buur waar je langs gaat (in de buurt die jij hebt aangegeven). Inclusief tips voor het ophalen en langsbrengen en – als we dat hebben- wat extra info over de buur.
  • In de week voor Kerst bied je jouw persoonlijke kerstpakket aan bij de buurtgenoot(en) die je van ons toegestuurd krijgt. We koppelen je aan een buur die eerder hulp heeft gevraagd via Burennetwerk.
  • Je kan je door ons laten koppelen of je kiest zelf een buur die je via ons kent om een pakketje te brengen.
  • Een gezellig praatje of kort bezoek bij het langsbrengen kan natuurlijk ook, als jullie dat beiden leuk vinden.

Wil je dit samen met een collega/vriend/buurtgenoot oppakken?

Dat kan als ze ook goede buur zijn (of worden!). Laat hen zich opgeven voor de kerstpakkettenactie, maar daarnaast ook aanmelden als goede buur via www.burennetwerk.nl.

We kunnen ook namens jou de match maken voor je vrienden. We sturen jou dan meerdere namen toe zodat jij het onder je vrienden kan verdelen en jij dus ook het aanspreekpunt bent voor ons. Vul dan in dat je meerdere pakketten wilt maken!

Ben je nog geen goede buur bij Burennetwerk?

Meld je dan eerst aan zodat we weten met wie we de match maken. We plannen dan eerst een korte kennismaking in en sturen je daarna een kerstpakkettenmatch.

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VERHALEN

Van buurvrouw naar boodschappen-oma

Van buurvrouw naar boodschappen-oma

Goede buur Sam bezoekt haar buurvrouw voor allerlei klussen in en om huis. Boodschappen doen, bezoek voor de gezelligheid en computerhulp. Ze kennen elkaar door een oproep voor burenhulp via Burennetwerk Amsterdam.