fbpx
Logo Burennetwerk

DICHTER BIJ JE EERSTE KLUSJE.

Stap eens in andermans schoenen. Met een klusje via Burennetwerk ligt een verrassende ontmoeting om de hoek.

+1400 Stadgenoten gingen je al voor

   Hoe vaak en wanneer jij wil

   Altijd een klusje dat bij jou past

   Flexibel en extreem lokaal 

   Mensen als matchmakers

NOOIT TE VEEL GEVRAAGD

Makkelijke en leuke burenvragen waar je geen specialistische kennis voor nodig hebt. Ze zijn letterlijk in de buurt; filter per stadsdeel op praktische of sociale klusjes.

HOE HELPEN WIJ JOU HELPEN?

ON-DEMAND- EASY-TO-REACH- TO-GO

We vinden het belangrijk dat het voor jou als goede buur leuk blijft. Daarom zorgen we dat de burenvragen niet te ingewikkeld zijn. Zo houden we het burencontact luchtig en positief.

Boks buur

HOEVAAK EN WANNEER JIJ WIL

Je helpt wie, zo vaak en wanneer jij wil. Blader door de burenvragen en reageer met 1 klik op de knop. Wij benaderen jou ook actief met burenvragen die bij je profiel passen. Geen tijd? Geen zorgen. Dan vragen we een ander.

Wij regelen een match. Daarna maken jullie onderling een afspraak.

UIT JE BUBBEL

Je ontmoet buurtgenoten die je normaal niet snel spreekt. Zo krijg je een inkijkje in het leven van een buurtgenoot. Met Burennetwerk verrijk je het leven in de stad en krijg je meer oog voor mensen buiten je bubbel.

WAT IS BURENNETWERK?

Genoeg mensen willen een ander helpen en hebben behoefte aan blikverbreding, maar zien door hun drukke leven daar geen vorm voor. 

Burennetwerk zet deze bereidheid om in actie! Wij faciliteren de los-vaste burenhulp in alle buurten van Amsterdam en Weesp.  

“Als je een ander blij kan maken, waarom zou je dat dan laten?”

 

ARIEKE UIT ZUIDOOST

“Iemand kan je op een andere manier je wijk laten zien.”

 

 

SOPHIE UIT OUD-WEST

“Ze doet me denken aan mijn eigen oma.”

 

LEON UIT AMSTERDAM

JE BENT NIET DE EERSTE DIE HET VRAAGT

Matchen jullie automatisch buren aan elkaar?

Nee, en een beetje ja. De beste burenmatches worden door mensen gemaakt. Daarom doen we eerst een telefonische intake over wat je leuk vindt om te doen. Dat zetten we in je profiel en zo helpt ons systeem te filteren wie geschikt zou kunnen zijn voor een nieuwe burenvraag.  

Wij maken de match en zorgen voor een terugvaloptie. Matcht het toch niet? Dan zetten we iemand anders op het klusje.  

Zijn jullie een initiatief van de gemeente Amsterdam?

We zijn in 2012 ontstaan door een groep Amsterdammers die graag wilden helpen. We worden wel geholpen door de gemeente: elk stadsdeel geeft een jaarlijkse bijdrage. Net als Cordaan, fondsen, woningcorporaties, bedrijven en particuliere donateurs. Daar zijn we erg dankbaar voor. Zonder hen geen Burennetwerk.

We bestaan nu ruim 11 jaar en zijn sinds 2023 ook actief in Weesp als stadsgebied van de gemeente Amsterdam.

Help ons met een donatie.

Waarom zijn jullie een netwerk?

Zodat we genoeg buurkracht hebben om vragen op te pakken. Doordat we met veel zijn voelt het nooit als een moetje om te helpen. Kun je een keer niet of is het toch niks voor jou? Geen probleem, dan bellen we een andere goede buur. Burennetwerk zit er tussen om te bemiddelen. Achter de schermen vragen we goed door zodat beide partijen niet voor verrassingen komen te staan. Tegen ons kan je alles zeggen. Wij denken met je mee.

Mijn oude buur heeft toch geen computer? Hoe ontvangen jullie vragen?

Klopt meestal, maar gelukkig zijn er steeds meer ouderen met digitale vaardigheden. Voor degenen die toch meer van het bellen zijn: dat kan gewoon! Daarom zijn we ook geen online matchservice maar is de heuse Burennetwerk-telefoonlijn iedere maandag t/m donderdag van 10u tot 14u bereikbaar. 

Daarnaast hebben wij voelsprieten en vaste samenwerkingen in het welzijn- en zorgnetwerk van Amsterdam. Hulpverleners, familieleden en mantelzorgers melden voor iemand anders een vraag aan.

ULTRA-PART-TIME-ALLEEN-ALS-IK-TIJD-HEB-VRIJWIL-
LIGER

Sticker Goede Buur bel