fbpx

Voor wie kom jij in beweging?

jan 18, 2023 | Alles tonen, Nieuws

In deze donkere druilerige week, met zelfs een ‘meest deprimerende dag van het jaar’ als start op Blue Monday, presenteren wij iets om trots op te zijn: de nieuwe campagnevideo van Voor Elkaar In Amsterdam. Een samenwerking tussen verschillende Amsterdamse buurtorganisaties die drie jaar geleden ontstond als reactie op de coronapandemie. Check ‘m hieronder, meld je aan als goede buur en bouw mee aan de lieve stad! 

Over onze samenwerking via Voor Elkaar in Amsterdam

Toen corona in 2020 in Nederland uitbrak en ons normale leven drastisch ontregelde, had iedereen daar last van. Iedereen, maar de één toch net iets meer dan de ander. Burennetwerk werd overspoeld door burenvragen van mensen die in isolatie moesten en verlegen zaten om hulp. Hulp bij kleine dingetjes, die voor de meesten heel gemakkelijk zijn: een boodschap, vervoer naar de vaccinatiestraat of gewoon een luisterend oor.  Deze groep bleef gelukkig niet ongezien.

Duizenden Amsterdammers staken de handen uit de mouwen en meldden zich aan als goede buur bij Burennetwerk. Ook op deze manier werd onze organisatie ‘overspoeld’. Om alle aanmeldingen en vragen om hulp een hoofd te kunnen bieden werd Voor Elkaar In Amsterdam in het leven geroepen: een nauwe samenwerking tussen verschillende Amsterdamse organisaties met één gezamenlijk aanmeldpunt voor alle hulpvragers en vrijwilligers. Nu kijken we terug op alweer drie jaar van fijn samenwerken met mooie herinneringen en verhalen, duizenden Amsterdamse matches, en met een krachtige campagne om alle Amsterdammers er bewust van te maken dat in actie komen voor een ander nog steeds nodig is in de stad. In welke vorm dan ook! Alle beetjes doen er toe!

Bedankt voor onze fijne samenwerking!

Voor Elkaar In Amsterdam
Combiwel
Dynamo
Doras
Dock
Voor Elkaar in Zuid
Civic Amsterdam
Diemen Voor Elkaar
Hulpdienst Buitenveldert


Credits:

Concept, Creative & Directed by: Jiska Rickels
Spoken word artist: Roziena Salihu
Director of Photography: Martijn van Broekhuizen, NSC
Producers: Eva Boon & Maartje Gerretsen
Editor: Kristian Claas
Colorist: Barry Clarke
Sound: Rik Meier
Composer & Sounddesign: Jelle Wierda
Focus Puller: Jip Hilferink
Gaffer: Daan De Boer
Bestboy: Maxime pottuit
Make up/wardrobe: Sjors Mercx
Catering: Eveline van Stiphout/Modanella Catering

Cast: 
Sterre Vermeulen, Jules Avery, Melissa Lobber, Sarah Hunt, Sylvana & Peter, Suzanne Bakker, Mark Fuchs, Sue Binda, Hester Siegers, Heung Han Lee Hoeksma, Mert Blommestijn,

Special thanks to:
Captcha! VFX!, Het Raam, Camalot , DDB-lighting, World Signatures, Studio Spijkerkade, Gemeente Amsterdam

 

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VERHALEN

Van buurvrouw naar boodschappen-oma

Van buurvrouw naar boodschappen-oma

Goede buur Sam bezoekt haar buurvrouw voor allerlei klussen in en om huis. Boodschappen doen, bezoek voor de gezelligheid en computerhulp. Ze kennen elkaar door een oproep voor burenhulp via Burennetwerk Amsterdam.