fbpx

Van burenvrager naar goede buur

jul 25, 2022 | Alles tonen, Burenreport

De 68-jarige Ina uit Amsterdam Zuid was zó blij met de hulp van Burennetwerk, dat ze besloot om zelf ook een goede buur te worden. Zo kwam ze in contact met een voormalige banketbakker wiens recepten ze binnenkort online gaat zetten.

In haar huis op de Churchillaan wordt al snel duidelijk wat de hobby van Ina is. Waar je ook kijkt: overal staan boeken. Ze houdt niet alleen van lezen, zelf schrijft ze ook. “Ik ben momenteel bezig met drie boeken. Een thriller, een boek over mijn vader en een boek over een fenomeen waar ik als boekenwurm altijd gefascineerd door ben geweest: de meeneem-boekenkasten die je overal in de stad tegenkomt.”

Op het balkon

Nadat Ina vijf jaar geleden alleen was komen te staan, kwam ze voor het eerst in contact met Burennetwerk. “Ik had een kast die op mijn balkon moest komen te staan en naar boven gesjouwd moest worden. Nou kan ik zelf nog best veel, maar dit klusje zou mij in m’n eentje nooit lukken. Iemand attendeerde mij toen op Burennetwerk, dus die heb ik een berichtje gestuurd. Ik heb gevraagd of zij iemand beschikbaar hadden die dit voor mij zou willen doen.”

“Nou kan ik zelf nog best veel, maar dit klusje zou mij in m’n eentje nooit lukken. Iemand attendeerde mij toen op Burennetwerk!”

Bevlogen

Burennetwerk matchte Ina aan goede buur Rosalie die de kast snel en vakkundig in elkaar zette en voor Ina op het balkon plaatste. Ina was dolblij met het resultaat. “Rosalie was niet alleen heel handig, het bleek ook een hele bevlogen dame. Ze zette de kast met zoveel enthousiasme in elkaar dat ik het zelfs aandurfde om nog een tweede kast te bestellen. En ook die kwam Rosalie voor mij in elkaar zetten. Zij heeft me echt enorm goed geholpen!”

Uitgebreide maaltijd

Enige tijd later toen het sneeuwde en glad was op straat, werd Ina onverwacht gebeld door Rosalie. Hoe het met haar ging, en of ze misschien nog wat boodschappen nodig had. “Hier was ik zo door geroerd dat ik haar gelijk uitnodigde om samen met haar vriend te komen eten. Ik heb een uitgebreide maaltijd voor ze gekookt, de tafel gedekt en een flesje wijn geopend. We hadden toen ook de tijd voor een wat persoonlijker gesprek. Rosalie vertelde wat meer over zichzelf en wat haar bezighield. Dat was heel bijzonder!

Online recepten

De goede ervaringen van Ina met Burennetwerk, brachten haar op het idee om zichzelf ook aan te melden als goede buur. Zo kwam zij in contact met een 86-jarige heer uit de buurt, die behoefte had aan wat gezelligheid. “Dat bleek een ontzettend aardige man die vroeger banketbakker was geweest en daar smakelijk over kon vertellen. Hij was niet meer heel mobiel, maar kookte wel nog steeds. Hij had verrukkelijke gevulde eitjes gemaakt, de lekkerste die ik ooit heb gegeten. We hebben leuk zitten kletsen en ik heb hem aangeboden om binnenkort zijn recepten op te schrijven en online te zetten. Dat leek hem een geweldig idee!”

 

  • Burenreporter Marlijn Faessen interviewde goede buur Ina
  • Het burenportret maakte fotograaf Renée van der Heide

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VERHALEN

VACATURE FONDSENWERVER

VACATURE FONDSENWERVER

Ben jij op zoek naar een klus met directe maatschappelijke impact? Word jij graag uitgedaagd in een dynamische, veelzijdige rol met veel ruimte voor eigen inbreng? Wil jij bijdragen aan een groeiende organisatie met lef en ambitie? Dan is deze functie op jouw lijf...

4 vragen aan goede buur Tedo

4 vragen aan goede buur Tedo

Amsterdammers zijn er in alle soorten en maten. Zo divers is ook onze club goede buren. In deze rubriek stellen we ze aan je voor. Wie kan je zoal verwachten als je een goede buur om hulp vraagt? Deze keer 4 vragen aan goede buur Tedo die al goede buur is sinds het...

Burennetwerk breidt uit naar Weesp

Burennetwerk breidt uit naar Weesp

Burennetwerk is er voor alle Amsterdammers die een goede buur willen zijn voor een ander. Nu Weesp ook al een tijdje bij gemeente Amsterdam hoort zetten wij binnenkort een stapje richting de voordeur van de Weespenaren.We bouwen momenteel hard aan een netwerk van...