fbpx

4 vragen aan goede buur Tedo

aug 30, 2023 | Alles tonen, Burenreport

Amsterdammers zijn er in alle soorten en maten. Zo divers is ook onze club goede buren. In deze rubriek stellen we ze aan je voor. Wie kan je zoal verwachten als je een goede buur om hulp vraagt? Deze keer 4 vragen aan goede buur Tedo die al goede buur is sinds het eerste Burennetwerk-uur!

Wie is goede buur Tedo?

Goede buur Tedo Kriel begon in zijn studententijd met vrijwilligerswerk bij Present en kwam via hen terecht bij Burennetwerk. Hij is goede buur sinds 2010 en heeft maar liefst 53 matches op zijn naam staan.

Kun je iets vertellen over jouw burenvragen?

Tedo is een echte klusbuur, maar maakt graag tijd om te sociallizen met een buur. “Soms heb je van die klusjes waar je langer voor de gezelligheid bent dan voor het klusje zelf. Dan heb je binnen 10 minuten het schilderijtje opgehangen en drink je nog ruim een uur koffie met een praatje. ” 

Kun je iets vertellen over een bijzonder moment met een buur?

Tedo herinnert zich nog een verrassend moment: “Ik kwam bij een mevrouw binnen en zij verontschuldigde zich voor het volume van de TV, ze was een racewedstrijd aan het volgen. Ik ben zelf niet zo’n Formule 1-fan, maar deze mevrouw van 70 dus behoorlijk. Dat had verder niks met het klusje te maken, maar toen hebben we daar nog heel lang over gekletst, omdat ze zo’n fan is.”

Waarom ben je goede buur geworden?

“Ik woon in een prachtige nieuwbouwwoning die best wel opvalt tussen de andere woningen in de buurt. Ik vind het daarom ook mijn taak om verbinding te leggen. Dat kan op verschillende manieren. Ik heb nog niet elke manier aangegrepen, maar Burennetwerk is er één van. Ik zit ook wel in een bubbel en hoe vaak kom je daaruit? Door klusjes bij Burennetwerk op te pakken, kom ik uit mijn bubbel. Het is zo laagdrempelig. Als het ware kan je één keer per jaar een klus oppakken. Waarom zou je dat niet doen? De waardering en dankbaarheid overstijgt alles.”

Ook goede buur?

Smaakt het verhaal van Tedo naar meer en ga je ook graag aan de slag als goede buur? Eenmalig of terugkerend, er is altijd een burenvraag die bij je past. 

Ben je al ingeschreven als goede buur en heb je door dit verhaal zin gekregen om weer eens een buur te helpen?

Bekijk de actuele openstaande burenvragen van jouw stadsdeel of buurt!

Hoi Hoi BRITTANY ENGELHART buurreporter

Burenreporter Charissa interviewde goede buur vrijwilliger Tedo. Ook vrijwillig aan de slag als Burenreporter? Het kost je ongeveer 1 tot 2 uur per report. Kijk op de vacaturepagina voor meer informatie of mail ons via [email protected] voor vragen en om je aan te melden. 

 

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VERHALEN

VACATURE FONDSENWERVER

VACATURE FONDSENWERVER

Ben jij op zoek naar een klus met directe maatschappelijke impact? Word jij graag uitgedaagd in een dynamische, veelzijdige rol met veel ruimte voor eigen inbreng? Wil jij bijdragen aan een groeiende organisatie met lef en ambitie? Dan is deze functie op jouw lijf...

Burennetwerk breidt uit naar Weesp

Burennetwerk breidt uit naar Weesp

Burennetwerk is er voor alle Amsterdammers die een goede buur willen zijn voor een ander. Nu Weesp ook al een tijdje bij gemeente Amsterdam hoort zetten wij binnenkort een stapje richting de voordeur van de Weespenaren.We bouwen momenteel hard aan een netwerk van...

4 vragen aan goede buur Tommie

4 vragen aan goede buur Tommie

Amsterdammers zijn er in alle soorten en maten. Zo divers is ook onze club goede buren. In deze rubriek stellen we ze aan je voor. Wie kan je zoal verwachten als je een goede buur om hulp vraagt? Deze keer 4 vragen aan goede buur Tommie uit stadsdeel West over zijn...