fbpx

Intensievere hulp nodig? Schakel een Zorgbrigadist in!

okt 8, 2021 | Nieuws

Niet elke vraag voor hulp in- of om huis past bij een goede buur van Burennetwerk. Voor iemand die af en toe een burenvraag oppakt naast z’n baan of sociale leven kan een vraag al snel te intensief zijn. Daarvoor is er De Zorgbrigade. Een project waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hulp in de buurt bieden tijdens hun opleiding in de zorg op mbo 1 niveau. Zo is er win-win-win: iemand is geholpen met intensievere hulp én een Amsterdammer doet werkervaring op bij iemand thuis om uiteindelijk aan het werk te gaan in de zorg. Daar is ook de zorg enorm bij geholpen, want er is al jaren een tekort aan medewerkers.

Heeft u vaker hulp nodig dan een goede buur kan bieden? Bijvoorbeeld een paar keer in de week, meer uur achter elkaar? Bent u geholpen bij iemand die minimaal een half jaar blijft helpen? Of bent u familie/hulpverlener van iemand die intensievere ondersteuning goed kan gebruiken? Meld uw vraag dan aan bij De Zorgbrigade.
Op dit moment draait de Zorgbrigade in de volgende buurten:

Amsterdam Zuidoost, in de wijk Bijlmer
Oost en de buurten Amsterdamse Poort,
Hoptille en Venserpolder
Amsterdam Nieuw-West, in de wijken
Slotervaart en Nieuw-Sloten en de buurten
Osdorp Midden en Osdorp Oost
Amsterdam Noord, alle wijken behalve Schellingwoude.

Voorwaarden voor aanmelden vragen:
  • U woont in één van bovenstaande wijken van Amsterdam
  • U zoekt hulp bij kleine taken zoals boodschappen doen, lichte werkzaamheden in- of rond huis of vindt het fijn om iemand voor de gezelligheid over de vloer te hebben, eropuit te gaan of een spelletje te doen.
  • U vindt het fijn dat iemand elke week 2 a 3 uur langs komt per keer, voor 6 maanden tot een jaar.
  • Een zorgbrigadist biedt geen huishoudelijke schoonmaakhulp of medische zorg.
  • De hulp is gratis, in een huisbezoek bespreken we hoe u het best geholpen bent.
  • Het is goed om te weten dat alle zorgbrigadisten een VOG hebben, en ondersteund worden met intervisie en trainingen waar nodig. De zorgbrigadist kan gekoppeld worden aan thuiswonende cliënten, ook met beginnende (!) dementie.
Vraag aanmelden of meer info:

Mail: [email protected]
Telefoon: 020 – 26 145 22 (ma t/m woe tussen 10u – 12u) 

De Zorgbrigade is een samenwerking van:

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VACATURES

Stage Antropologie of Sociologie

Stage Antropologie of Sociologie

Zoek je een (onderzoeks)stage of werkervaringsplek in het maatschappelijke veld in Amsterdam? Bij een ambitieuze organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng? Wellicht is Burennetwerk iets voor je! Verschillende sociale wetenschappers in spe gingen je de...

Vacature stage Communicatie

Vacature stage Communicatie

Delen, liken, reposten, mooie stories ontwerpen, interviews doen, campagnes bedenken, de website onderhouden, verhalen vertellen over mensen die een goede buur zijn voor een ander. Dat is communicatie bij Burennetwerk. Kom jij ons ondersteunen?Wat ga je doen?Als...

Doneer met je skills

Doneer met je skills

Burennetwerk krijgt regelmatig hulp van professionals via o.a. De Nieuwe Gevers. "Een groeiende beweging van sympathieke denkers, makers & doeners met een nieuwe mindset: skills geven aan het goede."Vrijwilligerswerk doen met je eigen skills om goede doelen als...