fbpx

Intensievere hulp nodig? Schakel een Zorgbrigadist in!

okt 8, 2021 | Alles tonen, Nieuws

Merkt u dat u niet meer alles zelf kunt doen? Heeft u behoefte aan gezelligheid? Of kent u iemand die hulp nodig heeft? De deelnemers van de Zorgbrigade staan voor u klaar.

Wie zijn wij?

In de Zorgbrigade krijgen mensen die langere tijd geen werk hebben gehad een baan en volgen daarnaast training op het gebied van werken in de zorg. Zij gaan vanuit de Zorgbrigade informele hulp bieden aan bewoners die dat kunnen gebruiken in:

  • Amsterdam Zuidoost; gehele stadsdeel
  • Amsterdam Nieuw West; in de wijken Slotervaart en Nieuw-Sloten en de buurten Osdorp Midden en Osdorp Oost
  • Amsterdam Noord; gehele stadsdeel

Wat kunnen wij voor u doen?

Onze deelnemers helpen u graag met kleine taken, zoals boodschappen doen of lichte werkzaamheden in of rond het huis. Dit doen wij zoveel mogelijk samen met u. Ook komen wij graag langs voor de gezelligheid; even samen een kopje koffiedrinken, een wandeling maken of een spelletje doen. Elke week op een vast moment komt de deelnemer langs voor ongeveer 2 uur, in principe voor een periode van een jaar.

Hoe kunt u ons helpen? 

De Zorgbrigade is er voor iedereen die woont in de hierboven genoemde wijken en buurten. De hulp is gratis. Wel vragen we u om iets terug te doen voor de deelnemer. Dit kan van alles zijn, zoals helpen bij Nederlands leren of rekenen, of bepaalde gerechten leren koken. Zo helpen zij u, en u hen.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens een intakegesprek kijken we of en hoe we u kunnen helpen en wat u kunt betekenen voor de deelnemer. Vervolgens koppelen we u aan een van onze deelnemers. Na een succesvolle kennismaking kunnen jullie samen aan de slag.

Hoe meldt u zich aan?

Heeft u belangstelling of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Burennetwerk via;

Mail: [email protected]
Telefoon: 020 – 26 145 22 (ma t/m woe tussen 10u – 12u)

De Zorgbrigade is een samenwerking van:

Logo Vrijwilligersacademie

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VACATURES

VACATURE FONDSENWERVER

VACATURE FONDSENWERVER

Ben jij op zoek naar een klus met directe maatschappelijke impact? Word jij graag uitgedaagd in een dynamische, veelzijdige rol met veel ruimte voor eigen inbreng? Wil jij bijdragen aan een groeiende organisatie met lef en ambitie? Dan is deze functie op jouw lijf...

Stage Bestuurskunde & Social Work

Stage Bestuurskunde & Social Work

Zoek je een (onderzoeks)stage of werkervaringsplek in het maatschappelijke veld in Amsterdam? Bij een ambitieuze organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng? Wellicht is Burennetwerk iets voor je! Wie zijn we en wat doen we? Wij zijn Burennetwerk. Al 10 jaar...

Gezocht: Nieuw lid Raad van Toezicht

Gezocht: Nieuw lid Raad van Toezicht

Iedereen verdient een goede buur! Dat is de missie van Stichting Burennetwerk Amsterdam. Wij koppelen Amsterdammers die een goede buur willen zijn aan buurtgenoten met een eenvoudige burenvraag. Zie verder: https://www.burennetwerk.nl/burenvragen/ Burennetwerk zoekt...