Intensievere hulp nodig? Schakel een Zorgbrigadist in!

okt 8, 2021 | Alles tonen, Nieuws

Merkt u dat u niet meer alles zelf kunt doen? Heeft u behoefte aan gezelligheid? Of kent u iemand die hulp nodig heeft? De deelnemers van de Zorgbrigade staan voor u klaar.

Wie zijn wij?

In de Zorgbrigade krijgen mensen die langere tijd geen werk hebben gehad een baan en volgen daarnaast training op het gebied van werken in de zorg. Zij gaan vanuit de Zorgbrigade informele hulp bieden aan bewoners die dat kunnen gebruiken in:

  • Amsterdam Zuidoost; gehele stadsdeel
  • Amsterdam Nieuw West; in de wijken Slotervaart en Nieuw-Sloten en de buurten Osdorp Midden en Osdorp Oost
  • Amsterdam Noord; gehele stadsdeel

Wat kunnen wij voor u doen?

Onze deelnemers helpen u graag met kleine taken, zoals boodschappen doen of lichte werkzaamheden in of rond het huis. Dit doen wij zoveel mogelijk samen met u. Ook komen wij graag langs voor de gezelligheid; even samen een kopje koffiedrinken, een wandeling maken of een spelletje doen. Elke week op een vast moment komt de deelnemer langs voor ongeveer 2 uur, in principe voor een periode van een jaar.

Hoe kunt u ons helpen? 

De Zorgbrigade is er voor iedereen die woont in de hierboven genoemde wijken en buurten. De hulp is gratis. Wel vragen we u om iets terug te doen voor de deelnemer. Dit kan van alles zijn, zoals helpen bij Nederlands leren of rekenen, of bepaalde gerechten leren koken. Zo helpen zij u, en u hen.

Hoe gaan we te werk?

Tijdens een intakegesprek kijken we of en hoe we u kunnen helpen en wat u kunt betekenen voor de deelnemer. Vervolgens koppelen we u aan een van onze deelnemers. Na een succesvolle kennismaking kunnen jullie samen aan de slag.

Hoe meldt u zich aan?

Heeft u belangstelling of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Burennetwerk via;

Mail: [email protected]
Telefoon: 020 – 26 145 22 (ma t/m woe tussen 10u – 12u)

De Zorgbrigade is een samenwerking van:

Logo Vrijwilligersacademie

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VACATURES

Burenmatcher gezocht!

Burenmatcher gezocht!

Lijkt het jou wat om Amsterdammers die hulp nodig hebben te koppelen aan buurtgenoten die hebben aangegeven te willen helpen? Kom dan Burennetwerk versterken als burenmatcher!Taakomschrijving Situatie: een Amsterdammer benadert Burennetwerk omdat hij hulp nodig heeft...

Stage Antropologie of Sociologie

Stage Antropologie of Sociologie

Zoek je een (onderzoeks)stage of werkervaringsplek in het maatschappelijke veld in Amsterdam? Bij een ambitieuze organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng? Wellicht is Burennetwerk iets voor je! Verschillende sociale wetenschappers in spe gingen je de...

Stage Communicatie & Marketing

Stage Communicatie & Marketing

Delen, liken, reposten, mooie stories ontwerpen, interviews doen, campagnes bedenken, de website onderhouden, verhalen vertellen over mensen die een goede buur zijn voor een ander. Dat is communicatie bij Burennetwerk. Kom jij ons ondersteunen?Als communicatiestagiair...