fbpx

Vacature stage Communicatie

mei 16, 2022 | Vacatures

Delen, liken, reposten, mooie stories ontwerpen, interviews doen, campagnes bedenken, de website onderhouden, verhalen vertellen over mensen die een goede buur zijn voor een ander. Dat is communicatie bij Burennetwerk. Kom jij ons ondersteunen?

Wat ga je doen?

Als communicatiestagiair ben jij de rechterhand van de communicatie coördinator. Je krijgt de communicatie van Burennetwerk mee uit alle hoeken. Van social mediacampagnes tot nieuwsbrieven, van interviews tot evenementen organiseren, van mooie acties, een postercampagne door de stad tot onderzoek doen. Veel leren door te doen, dat is waar je bij Burennetwerk de kans voor krijgt. Je zit boven op de uitvoering van de communicatie en er is veel ruimte voor je eigen inbreng en ideeën. Zo creëer je aantrekkelijke content voor social media en de website en andere communicatiekanalen.  

Daarnaast draai je mee op de projecten die in 2022 in het teken staan van het 10 jarig jubileumjaar van Burennetwerk en krijg een je grote rol in de uitvoering hiervan. Denk aan het organiseren van een kerstactie en het mede- organiseren van het filmfestival eind september. We willen graag ons bereik en zichtbaarheid vergroten en zoeken daarom versterking.  

Klinkt leuk, maar wat is Burennetwerk?

Iedereen verdient een goede buur! Wij dromen van een Amsterdam waar buren elkaar weten te vinden. Waar altijd ruimte is voor hulp of een praatje.
Veel Amsterdammers willen dat. Maar hoe?Burennetwerk zet bereidheid om in actie. We koppelen nu al ruim 10 jaar Amsterdammersdie een goede buur willen zijn aan buurtgenoten met een vraag. Dat doen we in alle buurten van Amsterdam.Geen grote complexe vragen, maar gewoon even een praatje, hulp bij vervoer of een kleine klusdie door gebrek aan netwerk of middelen blijft liggen. Amsterdammers vinden en helpen elkaar via Burennetwerk Amsterdam. Zo bouwen we aan een stad vol goede buren. 

Burennetwerk heeft in 2021 een nieuwe jas gekregen: een nieuwe huisstijl,brandbooken website. Wezijn actiever dan ooit. En jij kan ons nog verder laten groeien!  

Wat neem je mee?

Weet jij alle ins en outs van de“socials” of heb je zin om daar in te duiken om er meer van te leren? Houd je van schrijven en wil je meewerken aan een geslaagd jubileumjaar? Ben jij een echte doener en niet vies van gaandeweg leren? Dan staan wij te springen om jouw enthousiasme en hulp!  

  • Je houdt van schrijven; 
  • Je kent je weg op social media of bent bereid om je hier wegwijs in te maken; 
  • Je bent bekend met WordPress, evt. ook met Divi; of bereid hier meer over te leren; 
  • Je bentcreatief in het bedenken en maken van mooie verhalen en andere content; 
  • Je bent assertief, enthousiast, je weet van aanpakken en je werkt ook graag zelfstandig; 
  • Zolang thuiswerken de norm is, heb jij thuis beschikking over een computer of laptop om mee te werken; 
  • Bij voorkeur ben je woonachtig in Amsterdam of omstreken. 
Wat krijg je ervoor terug?

Je komt te werken in een mooi authentiek Amsterdams kantoor in hartje Amsterdam. De gemeenschappelijke lunch beneden in de gezellige kas of tuin betalen wij voor je. Je wordt onderdeel van een bevlogen en betrokken team waarbij geen werkdag hetzelfde is en we vele kwetsbare Amsterdammers aan een goede buur helpen. Je ondersteunt de coördinator communicatie. Je werkdagen en tijden zijn in overleg. We houden de lijnen kort. We houden van gezellige teammomenten, het liefst offline maar ook online zijn we de hele dag met elkaar in contact. We kennen een open sfeer in het team waarin we ieders inbreng waarderen en respecteren.   


Ik kijk met plezier terug op mijn stage bij Burennetwerk! Ik heb veel geleerd, doordat het werk heel variëren
d was en er voldoende ruimte was voor ontwikkeling. Daarnaast word je goed begeleid en als gelijke behandeld. Al met al heb ik een fijne tijd gehad bij Burennetwerk en raad ik het zeker aan er je stage te lopen.
Charissa, 3e jaars communicatie studente HvA

Kom jij je studiepunten bij ons verzilveren voor karmapunten? 

Want een goed gevoel krijg je hoe dan ook van deze stage! Zie jij jezelf wel in deze rol? Leuk! Stuur een leuke motivatie met CV naar [email protected]

Voor meer informatie of vragen kun je ook met Jasmijn mailen, bellen 06 44 301 530 of kijk op www.burennetwerk.nl  

DEEL DEZE VACATURE MET JE NETWERK

Ken je iemand die fantastisch bij deze functie past? Deel de vacature via de knoppen hieronder op LinkedIn, Facebook of Instagram.

MEER VACATURES
Stage Antropologie of Sociologie

Stage Antropologie of Sociologie

Zoek je een (onderzoeks)stage of werkervaringsplek in het maatschappelijke veld in Amsterdam? Bij een ambitieuze organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng? Wellicht is Burennetwerk iets voor je! Verschillende sociale wetenschappers in spe gingen je de...

Doneer met je skills

Doneer met je skills

Burennetwerk krijgt regelmatig hulp van professionals via o.a. De Nieuwe Gevers. "Een groeiende beweging van sympathieke denkers, makers & doeners met een nieuwe mindset: skills geven aan het goede."Vrijwilligerswerk doen met je eigen skills om goede doelen als...

Houd jij van verhalen vertellen? Word burenreporter!

Houd jij van verhalen vertellen? Word burenreporter!

Vind jij het leuk om mooie verhalen te schrijven? Kom dan het team van Burennetwerk versterken als burenreporter!Taakomschrijving Een Amsterdammer die hulp nodig heeft en een buurtgenoot die wil helpen komen bij elkaar via Burennetwerk. Voor een klus in of rondom...