Stage Communicatie & Marketing

jan 1, 2023 | Alles tonen, Vacatures

Delen, liken, reposten, mooie stories ontwerpen, interviews doen, campagnes bedenken, de website onderhouden, verhalen vertellen over mensen die een goede buur zijn voor een ander. Dat is communicatie bij Burennetwerk. Kom jij ons ondersteunen?

Als communicatiestagiair ben jij de rechterhand van de communicatie coördinator. Je krijgt de communicatie van Burennetwerk mee uit alle hoeken. Van social mediacampagnes tot nieuwsbrieven, van interviews tot evenementen organiseren, van mooie acties, een postercampagne door de stad tot onderzoek doen. Veel leren door te doen, dat is waar je bij Burennetwerk de kans voor krijgt. Je zit boven op de uitvoering van de communicatie en er is veel ruimte voor je eigen inbreng en ideeën. Zo creëer je aantrekkelijke content voor social media en de website en andere communicatiekanalen.

Wat ga je doen?

We willen graag ons bereik en zichtbaarheid vergroten en zoeken daarom versterking. Als communicatie stagiair ben jij de rechterhand van de communicatie coördinator. Je krijgt de communicatie en marketing van Burennetwerk mee uit alle hoeken. Van social mediacampagnes tot nieuwsbrieven, van interviews tot evenementen organiseren. Van mooie acties, een postercampagne door de stad tot onderzoek doen.

Veel leren door te doen, dat is waar je bij Burennetwerk de kans voor krijgt. Je zit boven op de uitvoering van de communicatie en er is veel ruimte voor je eigen inbreng en ideeën. Zo creëer je aantrekkelijke content voor social media, de website en andere communicatiekanalen.  

Wat neem je mee?

 • Je houdt van schrijven;  
 • Je kent je weg op social media of bent bereid om je hier wegwijs in te maken; 
 • Je bent bekend met WordPress, evt. ook met Divi; of bereid hier meer over te leren; 
 • Je bent creatief in het bedenken en maken van mooie verhalen en andere content;  
 • Je bent assertief, enthousiast, weet van aanpakken en werkt ook graag zelfstandig;   
 • Je hebt beschikking over een computer of laptop om mee te werken;   
 • Bij voorkeur ben je woonachtig in Amsterdam of omstreken;
 • Je bent een echte doener en niet vies van gaandeweg leren. 

Wat kun je verwachten?

 • Je ondersteunt de coördinator communicatie;
 • Je werkdagen en tijden zijn in overleg;
 • Een werkplek in een mooi authentiek Amsterdams kantoor in hartje Amsterdam;
 • Je wordt onderdeel van een bevlogen en betrokken team waarbij geen werkdag hetzelfde is en we vele Amsterdammers aan een goede buur helpen;
 • Een open werksfeer, waarin we ieders inbreng waarderen en respecteren;
 • We houden van gezellige teammomenten, het liefst offline maar ook online zijn we de hele dag met elkaar in contact;
 • Een stagevergoeding van €250,- op basis van 36 uur t.b.v. Burennetwerk. 

Klinkt leuk, maar wat is Burennetwerk?

Iedereen verdient een goede buur! Wij dromen van een Amsterdam waar buren elkaar weten te vinden. Waar altijd ruimte is voor hulp of een praatje. 
Veel Amsterdammers willen dat. Maar hoe? 

Burennetwerk zet bereidheid om in actie. We koppelen nu al ruim 10 jaar Amsterdammers die een goede buur willen zijn aan buurtgenoten met een vraag. Dat doen we in alle buurten van Amsterdam. Geen grote complexe vragen, maar gewoon even een praatje, hulp bij vervoer of een kleine klus die door gebrek aan netwerk of middelen blijft liggen. Amsterdammers vinden en helpen elkaar via Burennetwerk Amsterdam. Zo bouwen we aan een stad vol goede buren. 

 


Ik kijk met plezier terug op mijn stage bij Burennetwerk! Ik heb veel geleerd, doordat het werk heel variëren
d was en er voldoende ruimte was voor ontwikkeling. Daarnaast word je goed begeleid en als gelijke behandeld. Al met al heb ik een fijne tijd gehad bij Burennetwerk en raad ik het zeker aan er je stage te lopen.
Charissa, 3e jaars communicatie studente HvA

Kom jij je studiepunten bij ons verzilveren voor karmapunten? 

Want een goed gevoel krijg je hoe dan ook van deze stage! Zie jij jezelf wel in deze rol? Leuk! Stuur een leuke motivatie met CV naar [email protected]

Voor meer informatie of vragen kun je ook met Brittany mailen, bellen 06 44 301 530 of kijk op www.burennetwerk.nl. 

DEEL DEZE VACATURE MET JE NETWERK

Ken je iemand die fantastisch bij deze functie past? Deel de vacature via de knoppen hieronder op LinkedIn, Facebook of Instagram.

MEER VACATURES
Burenmatcher gezocht!

Burenmatcher gezocht!

Lijkt het jou wat om Amsterdammers die hulp nodig hebben te koppelen aan buurtgenoten die hebben aangegeven te willen helpen? Kom dan Burennetwerk versterken als burenmatcher!Taakomschrijving Situatie: een Amsterdammer benadert Burennetwerk omdat hij hulp nodig heeft...

Stage Antropologie of Sociologie

Stage Antropologie of Sociologie

Zoek je een (onderzoeks)stage of werkervaringsplek in het maatschappelijke veld in Amsterdam? Bij een ambitieuze organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng? Wellicht is Burennetwerk iets voor je! Verschillende sociale wetenschappers in spe gingen je de...

Interviewtalent? Word burenreporter!

Interviewtalent? Word burenreporter!

Gebruik je interview-skills bij Burennetwerk en breng mooie verhalen tot leven. Bij Burennetwerk verbinden wij Amsterdammers met een hulpvraag met Goede Buren (onze vrijwilligers). Denk hierbij aan éénmalige praktische klussen om of rond het huis. Maar ook terugkerend...