fbpx

De Tuin van de Buren

mei 31, 2022 | Alles tonen, Nieuws

Jubileumfuif Burennetwerk

In de tuin van de buren lijkt het gras altijd groener. En dat is mooi! Want met een stad vol goede buren doorbreken we bubbels, stappen we in elkaars schoenen en kijken we verder dan de voordeur. Op woensdagavond 15 juni vanaf 17:30u vieren we de verjaardag van Burennetwerk in de gezelligste tuin van Noord: de Tolhuistuin. Kom proosten, buren ontmoeten, dansen en prik een vorkje mee. Loop maar achterom want we zetten het tuinhek open voor de hele buurt. Hoe meer goede buren, hoe groener het gras in Amsterdam!

Je loopt achterom en dan?

Op de jubileum-tuinfuif van Burennetwerk ontmoet je andere Amsterdammers onder het genot van wat zomerse versnaperingen. Een lokale cateraar uit Noord verzorgt de hapjes en samen met brouwerij Kleiburg lanceren we ons Buurbier: een heerlijk zomers witbier gebrouwen in het klooster van de Bijlmer. Perfect voor een tuinfeest! Annetje leert je de heupen losmaken met een salsa-workshop, hoe deed je dat ook alweer na twee jaar stilzitten? Maar muurbloempjes zijn uiteraard ook welkom in de tuin. Er staan vuurkorven en picknicktafels. Je luistert naar sterke verhalen van je buren, of je hangt ze zelf op. Proost en vier dat we in zo’n fijne stad wonen vol goede buren!

Plus 1’s zijn meer dan welkom

Misschien dat jij Burennetwerk al kent, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd in ons netwerk van goede buren. Neem die gezellige Amsterdammer mee die ook wel wat wil doen voor een buur. Of pak je buur die je via Burennetwerk kent bij de hand en kom samen naar de tuinfuif.

Doneer een extra kaartje aan een buur

Iedereen is welkom, maar niet iedereen heeft het even breed. Kun jij wat extra’s kwijt en gun je een mede-Amsterdammer ook een fijne avond? Dan kun je een extra kaartje voor een buur kopen. Wij zorgen dat de Amsterdammers die het wat minder breed hebben alsnog kunnen komen. Omdat wij het als stichting moeten hebben van subsidies en fondsen draaien we elke cent een paar keer om. Dat doen we graag om jullie te verwelkomen, maar fijn als je bij wijze van verjaardagcadeau een duit in onze zak kan doen. Voor 7,50eu kan je avondeten en krijg je twee drankjes. Maar je mag ook meer of minder betalen. Voor iedereen is er plek, dus voel je vrij om als je het niet kwijt kan alsnog te komen. We delen je kosten, want iedereen is in deze stad even belangrijk. Daar zijn we goede buur voor!

Vervoer voor je buur die aan huis gekluisterd zit

Voor onze minder mobiele stadgenoten regelen we buurvervoer. Ken jij iemand die wel wil komen en kan die niet achterop je fiets? Geef ons een seintje via [email protected] of meld je zelf aan met je auto om andere buren naar ons tuinfeest te brengen.

Doneer

Wil je extra doneren naast je ticket? Dat kan hier.

MEER VERHALEN
Buurborrel Amsterdam Zuidoost

Buurborrel Amsterdam Zuidoost

Het voelt alweer te lang geleden dat Burennetwerk een buurborrel organiseerd. Tijd om weer bij elkaar te komen. Dit keer doen we dat in in De Proefzaak op donderdag 30 maart om 19.30 . Uiteraard zijn ook goede buren uit de andere stadsdelen welkom!Wat kun je...

Burennetwerk trakteert in samenwerking met Carré!

Burennetwerk trakteert in samenwerking met Carré!

Wij zijn blij met de belangeloze inzet van onze goede buren en vrijwilligers. Elke dag zetten zij zich in om het gras bij de buren een beetje groener te maken. En dat laten we graag blijken! In samenwerking met Carré mogen we kaarten weggeven voor prachtige...

Schuilt in jou een docent? 

Schuilt in jou een docent? 

Ben jij student, net afgestudeerd of PhD’er? En vind jij het leuk om jouw kennis te delen? Dan is Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan wellicht iets voor jou. Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan organiseert interactieve seniorencolleges gegeven door studentdocenten over...