fbpx
Sandra Bos

Vi Lugthart

Projectcoördinator Hulp bij Huishouden & Helpdeskmedewerker 

“Ik ben in 2019 begonnen als vrijwilliger op de Helpdesk. Tijdens mijn ziekte was dit werk een fijne afleiding en het Burennetwerkteam was een welkome gezellige club mensen. Nu werk ik ondertussen betaald op de helpdesk.  

In november 2022 ben ik begonnen als projectcoördinator op een pilot van samenwerking met 4 partijen uit de formele zorg voor huishoudelijke hulp. Medewerkers die achter de voordeur komen kunnen daarbij laagdrempelige hulpvragen signaleren en bij ons uitzetten. Dit zijn dingen als boodschappenhulp (wat vaak de hulp bij huishouding extra doet), gezelligheid en kleine klusjes. Vaak voelen thuishulpmedewerkers zich bezwaard als ze mensen niet kunnen helpen tijdens hun werk. Uit onderzoek blijkt dat het inzetten van een vrijwilliger verlichting biedt. Veel mensen in Amsterdam hebben niet voldoende netwerk en daardoor is de inzet van een goede buur erg welkom. 

Ik doe veel intakegesprekken en selecties en matching. Die gesprekken zijn soms ontroerend, soms zwaar en soms zijn hulpvragen niet geschikt voor een goede buur. Het is altijd fijn om mensen te kunnen helpen. Ik hoor veel eenzaamheid en het is heel fijn als je dan een leuke buur kan koppelen. Het team van Burennetwerk is een warm bad voor mij.

CONTACT MET VI
  • E: [email protected]
  • T: 020-62 39 771  (10u-14u)
  • Werkdagen: maandag, dinsdag en donderdag