fbpx
Sandra Bos

Sytse Kooi

Flyeraar (vrijwilliger)

Wat doe je precies bij Burennetwerk
“In buurten waar het aantal hulpvragen en goede buren uit balans is, verspreid ik huis-aan-huis de strooibiljetten van het Burennetwerk. Dat is wettelijk toegestaan, omdat het doel maatschappelijk is, zonder winstoogmerk. Zo komen er nieuwe aanmeldingen binnen, vooral van goede buren. Een neveneffect is extra naamsbekendheid voor het Burennetwerk.

Sinds begin 2014 heb ik grote delen van Nieuw-West en West bestreken, maar ik kom ook in andere delen van de stad. Momenteel met name in Amsterdam-Noord. Jasmijn van Katwijk (communicatie en coördinatie) geeft aan welke buurten extra aandacht kunnen gebruiken. Ik mag zelf bepalen hoe vaak en wanneer ik flyer.”

Wat is je drijfveer
“Er zitten veel waardevolle aspecten aan. Allereerst natuurlijk dat dit extra aanmeldingen oplevert en dat nog meer Amsterdammers van het Burennetwerk afweten. Mensen waarderen dit initiatief, ik krijg regelmatig positieve reacties van mensen die de flyer aanpakken, als ze in hun tuin staan bijv. Maar laat ik eerlijk zijn; ik vind het ook interessant en leuk om al die verschillende typen woningen te zien, in straten te komen waar ik nooit eerder geweest ben, een groet uit te wisselen met allerlei onbekende mensen, en om het hele jaar door lekker buiten te zijn, met een doel – als tegenhanger voor zittende bezigheden binnen.”

Lijkt het jou nou ook leuk om te flyeren? Dan kun je ons bereiken via:

  • E: [email protected]
  • T: 020-62 39 771  (10u-14u)
  • Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag