fbpx

Vrolijkheid in huis brengen

“Moed hebben om te streven naar iets beters, geeft hoop ten tijde van uitzichtloosheid”  Deze moedig vrouw (66) gaat al een tijdje de strijd aan met het leven, maar geeft niet op. Ze gaat gebukt onder veel lichamelijke ongemakken, wat niet te zien is aan de buitenkant. Veel dingen kan ze niet zelf. Dan is de rek er helemaal uit. Doordat ze minder valide is, is ze afhankelijk van andere mensen. Gelukkig krijgt ze wat ondersteuning bij wat praktische dingen. Maar wat zou het oh zo fijn zijn als ze even helemaal uit haar eigen hoofd weg kan, weg van pijn. Een buurvrouw zou een hele mooie afleiding zijn, iemand die even een praatje komt maken en checkt hoe het met haar gaat. Als ze een goede dag heeft dan lijkt het haar leuk om even naar buiten te gaan voor een frisse neus. Ze loopt met een stok of gebruikt een rolstoel. Vroeger had ze een eigen laarzenwinkel en is ze zoals ze zelf omschrijft een echt mensen mens. Kom jij haar opvrolijken?

Frequentie: 1x in de 2 weken 

Benodigdheden: Goede dosis vrolijkheid, maar ook een luisterend oor.

Bijzonderheden: ze rookt maar niet in jouw bijzijn en haar voorkeur gaat uit naar een buurvrouw. Ze wil graag afspreken op een dinsdag of donderdag tussen 13.30-14.30

Buurt
Zuid
De Pijp
Type
Sociale hulp
Herhaling
Referentie
30354
  • Fijn dat je wilt helpen! Je reactie is doorgestuurd naar ons helpdeskteam. Je hoort zo snel we kunnen van ons of- en hoe je de vraag kan oppakken.
  • Oeps, er ging wat mis. Je reactie is niet ontvangen. Probeer het nog een keer of neem contact op met [email protected] als dit blijft gebeuren. Dan koppelen we je handmatig aan deze vraag.
  • Leuk dat je zo enthousiast bent, maar je hebt al eerder gereageerd op deze vraag. Je hoort zsm van ons of je deze vraag kan oppakken. Misschien staat er nog een andere leuke vraag voor je tussen?
  • Wat leuk om te weten waarmee je een buur zou willen helpen. We maken graag eerst even kennis met je voordat we je inzetten. Je krijgt binnenkort een belletje of mailtje van ons voor een kennismakingsgesprek. Daarna kunnen we je matchen aan deze- of een soortgelijke vraag.

Wat je altijd van ons mag verwachten

Deze vraag is goed doorgevraagd door het Burennetwerkteam.

Je kunt de vraag altijd weer doorgeven aan het netwerk van goede buren.

Maak je je zorgen over iemands situatie na je afspraak? Wij staan klaar om met je mee te denken.

Of lijken deze burenvragen je wat?

Kast en bank monteren

Voor deze mevrouw (58) zoeken wij iemand die handig is en wil helpen bij het in elkaar zetten van een buffetkast en...