fbpx

HOE WERKT HET?

 

 

 

goede buur icoon

Inschrijven, kennismaken en direct als goede buur vrijwilliger aan de slag bij Burennetwerk in Amsterdam. Een keer per jaar of meerdere keren per maand. Wanneer jij dat wilt. Simpel toch? Hoe werkt het dan precies? We vertellen het je graag. 

SCHRIJF JE IN ALS GOEDE BUUR

Schrijf je direct in voor vrijwilligerswerk in Amsterdam

Schrijf je in als goede buur vrijwilliger via het inschrijfformulier. Nadat je het formulier hebt verstuurd ontvang je een link in je mail om jouw aanmelding te bevestigen. Bevestigingsmail niet ontvangen? Controleer je spamfolder!

Na de aanmeldbevestiging wordt je automatisch geleid naar een pagina waarop je direct een kennismakingsgesprek kunt inplannen. Dat kan wanneer dat jou uitkomt.


 

EERST EVEN KENNISMAKEN

 

Tijdens jouw kennismakingsgesprek met Burennetwerk horen wij graag wat je wilt doen. Ook leggen we uit hoe we werken. Hierna kun je direct aan de slag als goede buur vrijwilliger. We mailen je zodra er een passende burenvraag voorbijkomt.

We krijgen het hele jaar door leuke vragen binnen van buren uit alle stadsdelen in Amsterdam, dus je hulp komt altijd goed van pas. Geen nood als het een keer niet uitkomt, we hebben het allemaal wel eens druk. Pak vooral een vraag op wanneer het je uitkomt en als je zin hebt om je goed te voelen (want dat levert het je op als je iemand helpt!). Al help je 1x per jaar iemand zijn we al blij!

Reageer ook vooral zelf op onze openstaande burenvragen op de website. Dan weten we gelijk watvoor soort vragen je leuk vindt om op te pakken.

Wil je ons helpen met de kennismakingen van nieuwe goede buren? Mail onze helpdesk op [email protected]


 

HOE WORD JE GEKOPPELD?

De helpdesk van Burennetwerk ontvangt iedere dag vragen van buurtgenoten in Amsterdam. Wij vragen goed door, zodat je weet op wie we je afsturen. Per vraag zoeken wij een passende goede buur vrijwilliger. Hoe gaat dat?

stap3bn_ikwilhelpen
We hebben een passende vraag voor jou! Wij mailen je om de vraag voor te leggen.

 

 

Wil je het graag doen? Wij geven jou de contactgegevens en jij neemt zelf contact op met de buurtgenoot. Zo kan je eigen tijd een afspraak plannen. We geven je ook tips om de vraag zo goed mogelijk op te pakken.

stap5bn_ikwilhelpen
Komt het op dat moment niet uit? Prima, Burennetwerk zoekt dan weer verder! Je bent immers onderdeel van een netwerk. 

Na afloop van de klus of na de kennismaking met je buurtgenoot checken we altijd hoe het is gegaan. Is er iets,  maak je je zorgen of ga je een tijdje weg en zoek je vervanging? Neem dan contact op met onze helpdesk. Als nodig kunnen we de vraag ook weer doorgeven aan een andere buur uit het netwerk van buren waar je onderdeel van bent. 

 


 

ZELF ZOEKEN

Met je gebruikersnaam en wachtwoord log je in op de website en reageer je meteen op burenvragen. Onze helpdesk krijgt hier een melding van en gaat aan de slag om de match rond te maken. We vernieuwen de vragen dagelijks, dus kom vooral terug op onze site om te kijken of er voor jou een leuke burenvraag tussen staat.

Bekijk de nieuwste openstaande burenvragen

 


 

MAAK EEN MAILALERT AAN

Envelop icoon

Automatisch op de hoogte blijven van leuke passende burenvragen in jouw buurt? Maak een mailalert aan voor de burenvragen met jouw voorkeur. Je ontvangt dan een overzicht van de nieuwste vragen in je mailbox en kunt direct reageren. 


 

NU AL ALS VRIJWILLIGER IN ACTIE KOMEN?

Via collega-organisatie Serve the City kun je direct meedoen aan mooie eenmalige vrijwilligersacties Denk aan klussen op een kinderboerderij, pannenkoeken bakken of helpen in een verzorgingstehuis. 

Totdat je een passende burenmatch hebt kan je je hier dus ook als vrijwilliger inzetten voor Amsterdam. Of wissel het af, ook leuk!

 

Bedankt en veel plezier met het helpen van je buren!