IK WIL
HELPEN IN AMSTERDAM

 

 

 

goede buur icoon

In heel Amsterdam helpen we buren die dit zelf niet (meer) kunnen bij de boodschappen, een klusje in huis (zoals een lamp indraaien of de tv installeren), een (kleine) tuin opknappen of een gezellig bezoek, uitje, hulp met vervoer of een wandeling buiten. Als je aan de slag gaat geven we je extra tips mee om de vraag zo goed mogelijk op te pakken.

BEN JE AL GOEDE BUUR?

DONEER

Is je tijd momenteel te schaars maar wil je toch wat doen? Of doe je graag wat extra’s?

MELD JE AAN

schrijf je in icoon

1. Jij schrijft je in

Schrijf je in als goede buur via dit formulier.

Wij bellen jou icoon

2. Wij bellen jou

Burennetwerk neemt contact met jou op voor een kennismakingsgesprek om van je te horen wat jij graag wil doen en uit te leggen hoe we werken.

We zorgen ook dat je in je eentje niet teveel hooi op je vork neemt, maar juist onderdeel bent van een netwerk.

Wil je voor je kennismaking al iets doen? Kijk op de website van Count Me In bij welke leuke acties je aan kan haken.
Een samenwerking van Burennetwerk, Present, Serve the City, Ympact020 en AdamHelp
t.

AAN DE SLAG

stap3bn_ikwilhelpen

1A. Is dit iets voor jou?

De helpdesk van Burennetwerk ontvangt de hele dag vragen van buurtgenoten. Wij vragen goed door, zodat je weet op wie we je afsturen. Per vraag zoeken wij een passende buur. In onze zoektocht kom jij ook voorbij en af en toe leggen we je een vraag voor waar je op kan reageren. We mailen, appen of bellen je dus sla ons op in je contacten.

1B. check zelf HET overzicht van BURENVRAGEN

Alle openstaande burenvragen vind je op onze website. Iedere doordeweekse dag komen er nieuwe bij. Zit er iets voor je tussen? Reageer op die vraag zodat we weten dat je zin hebt om aan de slag te gaan. Wij ontvangen jouw interesse en laten je snel weten of jij de eerste was die reageerde.

1c. Maak een mailalert aan

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als er een passende burenvraag op onze website verschijnt? Ontvang leuke vragen uit je buurt direct in je mailbox door een melding aan te maken.

stap4bn_ikwilhelpen

2. IS ER EEN MATCH?

Heb je als eerste gereageerd op een vraag op de website of met ‘ja’ gereageerd op een vraag die wij je voorlegden? Dan is er een match!

Wij geven jou de contactgegevens en jij neemt zelf contact op met je buur om een afspraak te maken. Zo ben je zelf in controle over je tijd.

We geven je ook tips en instructies mee die je helpen tijdens je burencontact.

stap5bn_ikwilhelpen

3. nee is ook een antwoord

Komt het op dat moment niet uit? Geen probleem. Burennetwerk zoekt dan weer verder. Je bent immers onderdeel van een netwerk.

Wil je liever andere vragen voorgelegd krijgen? Pas dan je profiel aan met je voorkeuren.

JE VRAAGT JE MISSCHIEN AF

Kan ik ook gewoon 1x of soms iemand helpen?

Jazeker, daarvoor zijn wij op aarde. Nouja, niet alleen daarvoor. Eerlijk gezegd geloven wij als jij een keer iemand geholpen hebt, je het vast nog een keertje wil doen. Maar dat is helemaal aan jou. Een keer is prima!

Je kan zelf aangeven hoe vaak je van ons wil horen en of je mensen eenmalig of terugkerend wil helpen. De terugkerende vragen zijn meestal 1x in de 2 weken, maar kan in overleg ook meer of minder. Dat is aan jou en je buur! Je bepaalt zelf hoe vaak je een vraag oppakt. Nee is ook een antwoord en vinden wij helemaal niet erg. Dan gaan we door naar de volgende buur. 

Wat als ik kosten maak tijdens de burenhulp?

Voorschieten
In principe sturen we er op dat de buur die je helpt eventueel (klus)materiaal al in huis heeft zodat jij het niet hoeft aan te schaffen. Komt het toch voor dat je iets voorschiet? Maak van te voren de afspraak dat je het bonnetje meeneemt en het geld contant terug krijgt. Dit kan voorkomen bij boodschappen doen of naar de bouwmarkt gaan tijdens een klus.

Vervoershulp
Voor vervoershulp met je eigen auto betaalt de buur jou de onkosten contant na afloop van het ritje. Voor de benzine en het gebruik van je auto rekenen we 0,30ct per gereden kilometer en hier komen eventueel nog parkeerkosten bij. Van te voren geven we jullie beiden een indicatie mee wat jullie kunnen verrekenen.  

Eropuit
Maak je samen een uitje? Check van te voren of jullie beiden een abonnement hebben van het één of ander. Bijvoorbeeld een museumkaart, stadspas of bioscoop abonnement. Dat scheelt dan weer ticketkosten. Wil je buur je graag meenemen maar heb je geen pas? Dan betaalt de buur die jou meevraagt het uitje. Dat geldt ook voor vervoersbegeleiding met een busje van het AOV (aanvullend openbaar vervoer).

Kan ik samen met een vriend burenvragen oppakken?

Ja hoor dat kan! Dat noteren we dan in jouw profiel. Jij bent wel degene die dan het contact met ons doet zodat we één contactpersoon hebben. Maar hartstikke leuk juist als je van je burenhulp óók een vrienden-uitje maakt. Zo sla je twee vliegen in één klap. En een goede daad doen, en een mooie ervaring delen. Stem dit wel even af met de buur bij wie je langs gaat, als dit van te voren nog niet is afgesproken.

Of je ook achter de schermen mee kan draaien?

Graag zelfs! We zoeken altijd hulp op de helpdesk voor het matchen van burenvragen, voor de kennismakingen met nieuwe goede buren, in de buurt voor het promoten van Burennetwerk of op het gebied van communicatie, social media of als burenreporter.

Bekijk onze vacaturepagina voor onze (vrijwilligers)vacatures. Je kunt ook stagelopen bij Burennetwerk. Mail met Paulien voor vragen:  [email protected]

Of je ons ook blij maakt met een donatie?

Zeker! Heb je (even) geen tijd te geven maar draag je Burennetwerk wel een warm hart toe? Door giften kunnen we ons werk voort blijven zetten. Met een klein bedrag zijn we al geholpen. Elke euro draagt bij aan het maken van meer burenmatches tussen Amsterdammers.

Idee! Vraag je vrienden om een donatie aan Burennetwerk als je niks weet te vragen voor je verjaardag. Of maak ons je goede doel tijdens een (sport)wedstrijd. Zo help je met je eigen netwerk ons Burennetwerk uitbreiden.

HEB JE LAST VAN ALTRUISME?

oneindigeduime