Vénicia Sananès

Vénicia Sananès

Student onderzoeker Antropologie

“Ik ben in oktober 2023 begonnen bij Burennetwerk. Ik heb twee petten op. Ik werk mee aan de doorontwikkeling van Burennetwerk in Zuidoost. Dit betekent dat ik manieren zoek om de drempel te verlagen, zodat hulpvragers en goede buren elkaar ook in Zuidoost weten te vinden. Mijn tweede pet is die van antropoloog. Voor mijn promotie-onderzoek doe ik vier jaar lang onderzoek naar het veranderende welzijnslandschap in Amsterdam.

Mijn onderzoek maakt deel uit van het “Prototyping Welfare in Europe” project (Universiteit Leiden), waarin we onderzoeken hoe professionals en vrijwilligers binnen het sociale domein experimenteren met nieuwe manieren om welzijn te organiseren in tijden van crisis. Ik heb Burennetwerk juist daarom gekozen: omdat de organisatie het echt anders probeert te doen. Met anders, bedoel ik dichterbij, makkelijker, sneller en vriendelijker. Burennetwerk is een van de organisaties die de toekomst van welzijn en de verzorgingsstaat vormgeeft.

Oh en als laatste: wees niet verbaasd over mijn sterke Franse accent als we elkaar ontmoeten. Ik ben nog steeds bezig mijn Nederlands te verbeteren. Maar maak je geen zorgen: ik begrijp je vast wel goed, als je maar geen grapjes maakt of een van die lastige Nederlandse uitdrukkingen gebruikt.”

CONTACT MET Vénicia
  • E: [email protected]
  • T: 020-62 39 771
  • Werkdagen: dinsdag t/m donderdag
  • Cordaan helpdesk: 020-24 00 279 (ma t/m vr 10u-16u)

Meer weten over de samenwerking van Burennetwerk en Cordaan? 

Voor het aanmelden van nieuwe hulpvragen klik hier