Met bus 15 naar Osdorp

Met de rolstoel een blokkie om. Dat is wat deze dame (75) wil. Nu haar man voor een tijd in Suriname is om voor zijn moeder te zorgen, zit zij alleen thuis en daar wordt ze droevig van. Door pijnlijke benen is ze al een tijd niet buiten geweest. Toen laatst iemand aan de deur was om te praten over de Europerse verkiezingen, sprak ze met hem over haar eenzaamheid. Toen heeft hij contact opgenomen met Burennetwerk: of wij niet een leuke buur kennen die eens per twee weken met mevrouw een wandeling wil maken? Zij in de rolstoel, jij te voet. Het lijkt haar leuk om bijvoorbeeld naar Osdorp te gaan met bus 15 en daar een rondje door de winkelstraat te gaan. In haar eigen buurt wandelt ze niet graag.
Frequentie: Tweewekelijks.

Benodigdheden: Genoeg spierkracht om de rolstoel te duwen en mevrouw de bus/tram in te duwen. Mevrouw geeft aan dat kinderen haar makkelijk kunnen duwen, dus je hoeft geen Hercules te zijn.

Bijzonderheden: Mevrouw heeft het zwaar nu haar man er tijdelijk niet is. We zoeken een buur die stevig in zijn schoenen staat en mevrouw weer wat positiviteit kan brengen.
This request for help is also suitable for English speaking neighbours

Buurt
Zuid
Apollobuurt en Stadionbuurt
Type
Sociale hulp
Herhaling
Terugkerend
Referentie
31032
  • Fijn dat je wilt helpen! Je reactie is doorgestuurd naar ons helpdeskteam. Je hoort zo snel we kunnen van ons of- en hoe je de vraag kan oppakken.
  • Oeps, er ging wat mis. Je reactie is niet ontvangen. Probeer het nog een keer of neem contact op met [email protected] als dit blijft gebeuren. Dan koppelen we je handmatig aan deze vraag.
  • Leuk dat je zo enthousiast bent, maar je hebt al eerder gereageerd op deze vraag. Je hoort zsm van ons of je deze vraag kan oppakken. Misschien staat er nog een andere leuke vraag voor je tussen?
  • Wat leuk om te weten waarmee je een buur zou willen helpen. We maken graag eerst even kennis met je voordat we je inzetten. Je krijgt binnenkort een belletje of mailtje van ons voor een kennismakingsgesprek. Daarna kunnen we je matchen aan deze- of een soortgelijke vraag.

Wat je altijd van ons mag verwachten

Deze vraag is goed doorgevraagd door het Burennetwerkteam.

Je kunt de vraag altijd weer doorgeven aan het netwerk van goede buren.

Maak je je zorgen over iemands situatie na je afspraak? Wij staan klaar om met je mee te denken.

Of lijken deze burenvragen je wat?

Diverse klusjes in huis

Kan jij deze spraakzame 70 jarige meneer helpen met een aantal klusjes in huis? Het gaat om het volgende: 3 lampen...

Tuin- kapper aan huis gezocht

Iedereen droomt wel van een mooie tuin, met prachtige bloemen en veel groen. Maar als je ouder wordt en fysiek...

Tweezitsbank naar de straat

Kun jij een bank naar de straat brengen? Mevrouw is geen Hulk en het lukt haar daarom niet om deze tweezitsbank in...