Samen babbelen

Deze dame (85) zoekt een buur die het leuk vindt om gezellig met mevrouw te kletsen. Mevrouw heeft moeite met de Nederlandse taal, maar zou dit graag verbeteren. Doordat ze ook wat fysieke klachten heeft en vaak in het ziekenhuis moet zijn, wordt de taalbarrière steeds iets vaker een probleem. Gelukkig kan ze vaak terugvallen op haar kinderen, maar ze wil iets zelfredzamer worden. Haar kinderen zijn dus ook betrokken, maar omdat mevrouw ook in haar moedertaal met hen kan communiceren, schiet haar Nederlands hier niet zo van op. Kortom, kom jij eens per twee weken of vaker als je dat leuk vindt, gezellig Nederlands babbelen? 

 

Frequentie:  1x per twee weken (of vaker als dat uitkomt)

Bijzonderheden: Aan de telefoon is het voor mevrouw lastig om je te begrijpen, daarom regelt haar dochter het contact. Daarbij geeft haar dochter aan dat  mevrouw bij het zien van je gezicht je een stuk beter begrijpt. 

Mevrouw zoekt een buurvrouw!

Buurt
Centrum
Weesperbuurt Plantage en Oostelijke Eilanden
Type
Sociale hulp
Herhaling
Terugkerende
Referentie
29087
  • Fijn dat je wilt helpen! Je reactie is doorgestuurd naar ons helpdeskteam. Je hoort zo snel we kunnen van ons of- en hoe je de vraag kan oppakken.
  • Oeps, er ging wat mis. Je reactie is niet ontvangen. Probeer het nog een keer of neem contact op met [email protected] als dit blijft gebeuren. Dan koppelen we je handmatig aan deze vraag.
  • Leuk dat je zo enthousiast bent, maar je hebt al eerder gereageerd op deze vraag. Je hoort zsm van ons of je deze vraag kan oppakken. Misschien staat er nog een andere leuke vraag voor je tussen?
  • Wat leuk om te weten waarmee je een buur zou willen helpen. We maken graag eerst even kennis met je voordat we je inzetten. Je krijgt binnenkort een belletje of mailtje van ons voor een kennismakingsgesprek. Daarna kunnen we je matchen aan deze- of een soortgelijke vraag.

Wat je altijd van ons mag verwachten

Deze vraag is goed doorgevraagd door het Burennetwerkteam.

Je kunt de vraag altijd weer doorgeven aan het netwerk van goede buren.

Maak je je zorgen over iemands situatie na je afspraak? Wij staan klaar om met je mee te denken.

Of lijken deze burenvragen je wat?

Gematcht

Naar de Eko Plaza bij Dappermarkt

Mevrouw (63) doet met veel pijn en moeite zelf nog boodschappen. Ze is ziek, en trappenlopen is een hele opgave,...

Keukenkraan monteren

Kom jij deze welbespraakte mevrouw (57) helpen door een oude keukenkraan te vervangen? De oude kraan heeft nooit goed...

Kennismaken met social media

Kom jij deze mevrouw (61) helpen met het begrijpen van haar Instagramaccount en andere social media, zoals Twitter? Ze...