fbpx

Woon jij in de allerleukste buurt van Amsterdam?

apr 12, 2023 | Alles tonen, Tips

Heb jij passie voor de buurt waar je in woont? En wil je anderen ook thuis laten voelen? Word dan gids bij Stichting Buurtgids!

Stichting Buurtgids is een organisatie die gelooft in een wereld waarin iedereen zich welkom en thuis voelt in zijn of haar eigen buurt. Dat creëert meer betrokkenheid bij de eigen leefomgeving en de buren. De organisatie doet dit door buurttours te organiseren, geleid door buurtgids vrijwilligers in hun eigen buurt.

Word buurtgids in je eigen buurt

Ga jij ook graag op pad in je eigen buurt? Word dan gids bij Buurtgids en deel je passie en kennis over jouw buurt met je (nieuwe) buren. Buurtgids regelt alle administratie, zodat jij de buurt in kan! Het betreft een vrijwilligersfunctie, waarbij je start met een kick off dag, een gids-starterspakket ontvangt en uitgenodigd wordt voor een jaarlijkse borrel met de andere gidsen uit de buurt.

Wil je graag gids worden bij Stichting Buurtgids? Meld je dan hier aan. 

Nieuw in jouw buurt?

Leer de pareltjes van je buurt en je buren (beter) kennen met de tours van Buurtgids. Wandel samen met je buren langs plekken met een bijzondere geschiedenis, buurtinitiatieven of prachtige verborgen tuintjes. Kun je niet op de beschikbare data van de tours, beleef dan je buurt met onze digitale tours. Ga naar https://www.buurtgids.nl voor een actueel overzicht van alle geplande buurttours.

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VERHALEN

VACATURE FONDSENWERVER

VACATURE FONDSENWERVER

Ben jij op zoek naar een klus met directe maatschappelijke impact? Word jij graag uitgedaagd in een dynamische, veelzijdige rol met veel ruimte voor eigen inbreng? Wil jij bijdragen aan een groeiende organisatie met lef en ambitie? Dan is deze functie op jouw lijf...

4 vragen aan goede buur Tedo

4 vragen aan goede buur Tedo

Amsterdammers zijn er in alle soorten en maten. Zo divers is ook onze club goede buren. In deze rubriek stellen we ze aan je voor. Wie kan je zoal verwachten als je een goede buur om hulp vraagt? Deze keer 4 vragen aan goede buur Tedo die al goede buur is sinds het...

Burennetwerk breidt uit naar Weesp

Burennetwerk breidt uit naar Weesp

Burennetwerk is er voor alle Amsterdammers die een goede buur willen zijn voor een ander. Nu Weesp ook al een tijdje bij gemeente Amsterdam hoort zetten wij binnenkort een stapje richting de voordeur van de Weespenaren.We bouwen momenteel hard aan een netwerk van...