fbpx

Woon jij in de allerleukste buurt van Amsterdam?

apr 12, 2023 | Alles tonen, Tips

Heb jij passie voor de buurt waar je in woont? En wil je anderen ook thuis laten voelen? Word dan gids bij Stichting Buurtgids!

Stichting Buurtgids is een organisatie die gelooft in een wereld waarin iedereen zich welkom en thuis voelt in zijn of haar eigen buurt. Dat creëert meer betrokkenheid bij de eigen leefomgeving en de buren. De organisatie doet dit door buurttours te organiseren, geleid door buurtgids vrijwilligers in hun eigen buurt.

Word buurtgids in je eigen buurt

Ga jij ook graag op pad in je eigen buurt? Word dan gids bij Buurtgids en deel je passie en kennis over jouw buurt met je (nieuwe) buren. Buurtgids regelt alle administratie, zodat jij de buurt in kan! Het betreft een vrijwilligersfunctie, waarbij je start met een kick off dag, een gids-starterspakket ontvangt en uitgenodigd wordt voor een jaarlijkse borrel met de andere gidsen uit de buurt.

Wil je graag gids worden bij Stichting Buurtgids? Meld je dan hier aan. 

Nieuw in jouw buurt?

Leer de pareltjes van je buurt en je buren (beter) kennen met de tours van Buurtgids. Wandel samen met je buren langs plekken met een bijzondere geschiedenis, buurtinitiatieven of prachtige verborgen tuintjes. Kun je niet op de beschikbare data van de tours, beleef dan je buurt met onze digitale tours. Ga naar https://www.buurtgids.nl voor een actueel overzicht van alle geplande buurttours.

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VERHALEN

Breng een kerstpakket bij een buur

Breng een kerstpakket bij een buur

Het is klokslag december. Tijd voor weer wat feestdagenwarmte in ons Burennetwerk. De jaarlijkse kerstpakkettenactie staat weer voor de deur! Verras een buur die wel een lichtpuntje kan gebruiken met een zelf samengesteld kerstpakket.

4 vragen aan buur Wil

4 vragen aan buur Wil

Amsterdammers zijn er in alle soorten en maten. Zo divers is ook onze club goede buren. In deze rubriek stellen we ze aan je voor. Wie kan je zoal verwachten als je een goede buur om hulp vraagt? Deze keer 4 vragen aan buur Wil uit stadsdeel Nieuw-West over haar...