fbpx

Woon jij in de allerleukste buurt van Amsterdam?

apr 12, 2023 | Alles tonen, Tips

Heb jij passie voor de buurt waar je in woont? En wil je anderen ook thuis laten voelen? Word dan gids bij Stichting Buurtgids!

Stichting Buurtgids is een organisatie die gelooft in een wereld waarin iedereen zich welkom en thuis voelt in zijn of haar eigen buurt. Dat creëert meer betrokkenheid bij de eigen leefomgeving en de buren. De organisatie doet dit door buurttours te organiseren, geleid door buurtgids vrijwilligers in hun eigen buurt.

Word buurtgids in je eigen buurt

Ga jij ook graag op pad in je eigen buurt? Word dan gids bij Buurtgids en deel je passie en kennis over jouw buurt met je (nieuwe) buren. Buurtgids regelt alle administratie, zodat jij de buurt in kan! Het betreft een vrijwilligersfunctie, waarbij je start met een kick off dag, een gids-starterspakket ontvangt en uitgenodigd wordt voor een jaarlijkse borrel met de andere gidsen uit de buurt.

Wil je graag gids worden bij Stichting Buurtgids? Meld je dan hier aan. 

Nieuw in jouw buurt?

Leer de pareltjes van je buurt en je buren (beter) kennen met de tours van Buurtgids. Wandel samen met je buren langs plekken met een bijzondere geschiedenis, buurtinitiatieven of prachtige verborgen tuintjes. Kun je niet op de beschikbare data van de tours, beleef dan je buurt met onze digitale tours. Ga naar https://www.buurtgids.nl voor een actueel overzicht van alle geplande buurttours.

DEEL OOK
JOUW VERHAAL!

Regelmatig spreken we Amsterdammers over hun burenhulp-verhalen. Deze verhalen bieden inspiratie voor anderen die ook een goede buur willen zijn of geven nét dat duwtje aan een buur om via Burennetwerk om hulp te vragen. Wil jij een mooi burenverhaal met ons delen? Ons Burenreporterteam komt graag bij je langs. Mail naar [email protected] om een afspraak te maken.

MEER VERHALEN

Carré trakteert onze goede buren!

Carré trakteert onze goede buren!

Wij zijn blij met de belangeloze inzet van onze goede buren en vrijwilligers. Elke dag zetten zij zich in om het gras bij de buren een beetje groener te maken. En dat mag bevond worden. Koninklijk Theater Carré doneert daarom kaarten voor twee prachtige...

Stage Bestuurskunde & Social Work

Stage Bestuurskunde & Social Work

Zoek je een (onderzoeks)stage of werkervaringsplek in het maatschappelijke veld in Amsterdam? Bij een ambitieuze organisatie waar veel ruimte is voor eigen inbreng? Wellicht is Burennetwerk iets voor je! Wie zijn we en wat doen we? Wij zijn Burennetwerk. Al 10 jaar...

Ga op ontdekking in De Baarsjes

Ga op ontdekking in De Baarsjes

In samenwerking met Burennetwerk organiseert Stichting Buurtgids op zaterdag 3 juni een buurttour voor Goede buren en burenvragers in De Baarsjes! Ben jij goede buur in De Baarsjes en neem jij je buur graag mee op sleeptouw? Lees dan snel verder.Op zaterdag 3 juni...