Coördinator Informele Zorg

jul 21, 2022 | Alles tonen, Vacatures

Ben jij op zoek naar een baan met directe maatschappelijke impact? Zoek jij een werkplek waarin je wordt uitgedaagd en bouwt aan een groot professioneel netwerk in Amsterdam? Wil jij werken bij een groeiende organisatie met lef en ambitie? Dan is dit jouw vacature!

Betaald | per direct | minimaal 24 uur (uitbreiding mogelijk)

Voor het project Matchmaker Informele Zorg i.s.m. Cordaan zoeken wij een Coördinator Informele Zorg die verantwoordelijk wordt voor enkele Amsterdamse stadsdelen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Burennetwerk. Burennetwerk bouwt aan een Amsterdam waar buren elkaar weten te vinden. Waar altijd ruimte is voor hulp of een praatje. Veel Amsterdammers willen dat. Maar hoe? Burennetwerk zet deze Amsterdamse bereidheid om in actie. Stap voor stap. Totdat heel Amsterdam uit goede buren bestaat.

Burennetwerk koppelt Amsterdammers die een goede buur willen zijn aan buurtgenoten met een vraag. Dat doen we in alle buurten van Amsterdam. Geen grote complexe vragen, maar gewoon even gezelschap, hulp bij vervoer of een kleine klus die door gebrek aan netwerk of middelen blijft liggen.

We brengen Amsterdammers in beweging. Want iedereen verdient een goede buur!

Project Matchmaker Informele Zorg
Burennetwerk heeft sinds 2016 een unieke samenwerking met Cordaan Thuiszorg in de vorm van de service van de Matchmakers Informele Zorg.

Wij zoeken voor Amsterdammers die zorg ontvangen van Cordaan de juiste oplossing voor hun hulpvraag binnen het gehele aanbod van informele zorg in de stad. We zijn kenners van de sociale kaart in alle stadsdelen.

Informele zorg is alle zorg die geleverd wordt door mantelzorgers en vrijwilligers in aanvulling op de formele zorg. Met deze service zorgen we dat kwetsbare Amsterdammers geholpen worden en ontlasten we de thuiszorgmedewerkers van Cordaan.

Wat ga je doen als coördinator informele zorg?

Verbinder
Als coördinator informele zorg ben jij een enthousiaste, stedelijke verbinder met hart voor en kennis van de Amsterdamse samenleving. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de wijkteams van Cordaan Thuiszorg en bouwt mee aan ons netwerk in Amsterdam. Je wordt verantwoordelijk voor jouw eigen stadsdelen waarbinnen je met flair en plezier bouwt aan duurzame relaties. Hierdoor weet je wat er speelt en kom je met concrete ideeën om onze impact te vergroten.
Daarnaast draag je bij aan de communicatie tussen Cordaan en Burennetwerk en aan de evaluaties en verantwoordingen van dit project richting Cordaan en de directeur van Burennetwerk.

Probleemoplosser
Je bent een creatieve probleemoplosser die graag werk maakt van een sociale stad. Je onderzoekt bij welke organisatie een binnenkomende vraag het beste past. Dat kan variëren van een andere Amsterdamse vrijwilligersorganisatie tot een buurtinitiatief. In overleg met alle betrokkenen meld je de vraag aan en laat je niet los totdat er een duurzame match gemaakt is. Natuurlijk houd je alle betrokken partijen op de hoogte van de voortgang van de aanmelding. Je ziet oplossingen om werk beter te organiseren en brengt die in praktijk. Je hebt ideeën, bent leergierig en weet van aanpakken.

Communicator
Je wilt een bijdrage leveren aan een sociale stad waar mensen naar elkaar omkijken. Hierbij communiceer je net zo makkelijk met de gemeente en grote welzijnsorganisaties als met hulpvragers en mantelzorgers. Dit doe je op een doortastende manier. Je bent stressbestendig en weet van aanpakken. Je bent goed in het geven van presentaties en gaat proactief te werk om het netwerk van Burennetwerk uit te breiden.

Pas je bij Burennetwerk?
Je werkt zorgvuldig met oog voor detail en bent oplossingsgericht, stressbestendig, communicatief en benieuwd naar ons diverse netwerk van hulpvragers, hulpverleners, goede buren (onze vrijwilligers), mantelzorgers en netwerkpartners.

Wat we verder verwachten:

 • Je beschikt over goede computer- en communicatievaardigheden;
 • Je bent woonachtig in Amsterdam of de directe omgeving; 
 • Ervaring in zorg & welzijn en kennis van de sociale kaart van Amsterdam zijn een pré.
 • Je maakt makkelijk contact met allerlei mensen (professionals, collega’s, hulpvragers, mantelzorgers).
 • Je vindt werken in een klein, energiek team (ca 10 FTE) prettig.
 • Je stelt je flexibel op en durft buiten je functieprofiel te denken. Je wordt onderdeel van een dynamische club waar ieder jaar weer nieuwe projecten starten. Je pakt de kansen om hierin mee te bewegen.

Wat krijg je van ons?

 • Een plek in een betrokken, bevlogen en vrij informeel team dat gaat voor keihard resultaat;
 • Ruimte voor ontwikkeling door training en goede begeleiding;
 • Een contract voor in eerste instantie een jaar;
 • Salarisschaal 8 of 9, variërend van € 2.438,06 tot € 2.638,09 (conform arbeidsvoorwaardenregeling PKN) o.b.v 1,0 FTE en afhankelijk van werkervaring;
 • Uitstekende pensioenregeling, 13e maand en vakantiegeld;
 • Een werkplek in hartje Amsterdam op een authentieke locatie;
 • Een interessant netwerk in de stad;
 • Ruimte voor eigen inbreng en ideeën;
 • Mogelijkheid om Matchmakers functie te combineren met andere taken binnen Burennetwerk.

Enthousiast?

Heb je zin om bij ons aan de slag te gaan? Stuur jouw motivatiebrief en CV naar Sandra Bos, directeur-bestuurder ([email protected]). Vertel daarin over jouw droom voor Amsterdam en wat jij voor ons team en de stad kan betekenen.

De gesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Voor vragen kan je contact opnemen met Sandra via 06 211 56 114.

 • Het opvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en het opvragen van een referentie zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Burennetwerk streeft ernaar om een diverse en inclusieve organisatie te zijn. We willen met ons team graag een afspiegeling zijn van de diverse Amsterdamse samenleving. Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur daarom uit naar de kandidaat die de diversiteit in ons team vergroot.

 

Dit project van Burennetwerk is in nauwe samenwerking met

SANDRA BOS

SANDRA BOS

Directeur-bestuurder

 • Stuur je CV (max. 3 pag.) en motivatie naar Paulien Oldenhave
 • Gesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats (geef je beschikbaarheid door).
 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen via 06 211 56 114 of [email protected]

DEEL DEZE VACATURE MET JE NETWERK

Ken je iemand die fantastisch bij deze functie past? Deel de vacature via de knoppen hieronder op LinkedIn, Facebook of Instagram.

MEER VACATURES

Helpdeskmedewerker

Helpdeskmedewerker

Ben jij op zoek naar een baan met directe maatschappelijke impact? Ben jij een echte aanpakker die zich thuis voelt in een gedreven ambitieus team waar we veel waarde hechten aan eigen inbreng, samenwerking en humor? Dan zoeken wij jou als aanvulling van het...

Vacature stage Communicatie

Vacature stage Communicatie

Delen, liken, reposten, mooie stories ontwerpen, interviews doen, campagnes bedenken, de website onderhouden, verhalen vertellen over mensen die een goede buur zijn voor een ander. Dat is communicatie bij Burennetwerk. Kom jij ons ondersteunen?Wat ga je doen?Als...