fbpx
Sandra Bos

Fleur Boesjes

Stagiaire

Wat doe je precies bij Burennetwerk
“Ik ben een tweedejaars Toegepaste psychologie studente die stageloopt bij Burennetwerk. Vanuit Burennetwerk ben ik als eerste aan de slag gegaan met het selecteren van goede buren voor bepaalde selectievragen, om ze vervolgens ook te benaderen of ze een bepaalde hulpvraag op willen pakken. Als de goede buur geïnteresseerd is in de hulpvraag, maak ik de match af door de hulpvrager op de hoogte te stellen. Later heb ik ook geleerd hoe je een hulpvraag moet nabellen. Dit houdt in dat je de hulpvrager gaat nabellen om van de al ingediende hulpvraag een zo’n concreet mogelijk beeld krijgt over wat er precies gevraagd wordt.

Uiteraard heb ik vanuit de opleiding ook een aantal taken meegekregen. Ik ga samen met een medestagiaire een onderzoek opzetten en uitvoeren, daar een adviesrapport over schrijven en op basis van het adviesrapport eventueel een voorlichting/training geven. Dit gaan we doen over de toepassing van de persoonlijkheidspsychologie op het werk. We zullen vooral focussen op de personeelsselectie.” 

Wat is je drijfveer 
“Als ik kijk naar de taken die ik verricht vanuit Burennetwerk is mijn drijfveer toch wel een stukje dankbaarheid en erkenning. De mensen die een hulpvraag hebben, hebben vaak een hele kleine kring in hun sociale omgeving of geen budget om iemand te laten komen. Het is mooi om te zien hoeveel mensen bereid zijn iets voor hun buur te doen zonder er iets voor terug te verwachten. En daarnaast dat de mensen die hulp nodig hebben er ook om durven te vragen! Als ik kijk naar de taken vanuit mijn opleiding drijft mij de interesse in psychologie op de werkvloer. Hoe kun je nou het beste gedrag observeren dat plaatsvindt en hoe beïnvloedt dat jou?”

CONTACT MET FLEUR

    Voor het aanmelden van nieuwe hulpvragen klik hier