fbpx

Op de koffie bij vrolijk familiemens

Deze mevrouw (76) krijgt alle mogelijke hulp van haar zoon en dochter, maar door hun persoonlijke omstandigheden is dit net te weinig om hun moeder volledig te ondersteunen. Om ervoor te zorgen dat mevrouw nog een bekend gezicht om zich heen heeft in de buurt, zou het fijn zijn als een buur af en toe langs komt voor de koffie of voor een wandeling. Als ze kletst dan is dat vooral over haar familie, want haar kinderen en kleinkinderen zijn haar alles. Lijkt jou dit leuk? Of heb je andere goede onderwerpen te opperen? Mevrouw ziet jou graag verschijnen.

Ze spreekt voornamelijk Spaans, dus als jij deze taal ook machtig bent, zou dat geweldig zijn. Als dit niet het geval is, voldoet Nederlands ook. Het contact gaat via mevrouw haar dochter, zij is ook graag bij jullie eerste ontmoeting.

Frequentie: Eens in de twee weken

This request for help is suitable for Spanish speaking neighbours.

Buurt
Zuidoost
Bijlmer-West (Venserpolder D-buurt F-buurt H-buurt)
Type
Sociale hulp
Herhaling
Terugkerend
Referentie
27998
  • Fijn dat je wilt helpen! Je reactie is doorgestuurd naar ons helpdeskteam. Je hoort zo snel we kunnen van ons of- en hoe je de vraag kan oppakken.
  • Oeps, er ging wat mis. Je reactie is niet ontvangen. Probeer het nog een keer of neem contact op met [email protected] als dit blijft gebeuren. Dan koppelen we je handmatig aan deze vraag.
  • Leuk dat je zo enthousiast bent, maar je hebt al eerder gereageerd op deze vraag. Je hoort zsm van ons of je deze vraag kan oppakken. Misschien staat er nog een andere leuke vraag voor je tussen?
  • Wat leuk om te weten waarmee je een buur zou willen helpen. We maken graag eerst even kennis met je voordat we je inzetten. Je krijgt binnenkort een belletje of mailtje van ons voor een kennismakingsgesprek. Daarna kunnen we je matchen aan deze- of een soortgelijke vraag.

Wat je altijd van ons mag verwachten

Deze vraag is goed doorgevraagd door het Burennetwerkteam.

Je kunt de vraag altijd weer doorgeven aan het netwerk van goede buren.

Maak je je zorgen over iemands situatie na je afspraak? Wij staan klaar om met je mee te denken.

Of lijken deze burenvragen je wat?

Rummikub spelen en kletsen

Deze dame van 93(!!) is een echte kletskous. Dat is ook niet zo gek als je bijna 94 jaar aan levenservaring hebt. Ze...

Wat boodschappen

Deze aardige mevrouw (90) kan zelf de boodschappen niet meer halen. Zij woont 2 hoog, is onlangs gevallen en loopt nu...

Een gesprekje en een wandeling

Voor een gezellige meneer (68) in Oud-West zoeken wij een lieve en betrokken buurvrouw die af en toe samen met meneer...