fbpx

Luchtje scheppen en een boodschap

Bij deze meneer (80) is het in de bovenkamer nog piekfijn in orde. Helaas doet zijn lijf niet meer zo lekker mee. Zodoende is hij afhankelijk van een ander om het huis uit te gaan. Gelukkig wonen er kinderen in de buurt maar toch mist hij zo nu en dan iemand met wie hij eens een luchtje kan gaan scheppen. Boodschappen worden grotendeels bezorgd maar misschien kunnen jullie samen ook eens naar een winkel waar dat lastiger bij is, dat lijkt hem heel prettig. En wie weet koken jullie ook een keer een verse maaltijd samen? Na al die diepvriesmaaltijden lijkt bijvoorbeeld een salade niçoise hem een heerlijke afwisseling. Wat hij zoekt is dus eigenlijk simpelweg een goede buur!

Frequentie:  1x in de 2 weken

Benodigdheden: Geen

Bijzonderheden: Meneer is op zoek naar een buurvrouw. Buitenshuis zit meneer in een rolstoel, dus als jullie op pad gaan moet je deze voortduwen, maar meneer is behoorlijk lichtgewicht!

 

Buurt
Centrum
Binnenstad (Burgwallen Grachtengordel Nieuwmarkt en Lastage)
Type
Sociale hulp
Herhaling
Terugkerend
Referentie
27636
  • Fijn dat je wilt helpen! Je reactie is doorgestuurd naar ons helpdeskteam. Je hoort zo snel we kunnen van ons of- en hoe je de vraag kan oppakken.
  • Oeps, er ging wat mis. Je reactie is niet ontvangen. Probeer het nog een keer of neem contact op met [email protected] als dit blijft gebeuren. Dan koppelen we je handmatig aan deze vraag.
  • Leuk dat je zo enthousiast bent, maar je hebt al eerder gereageerd op deze vraag. Je hoort zsm van ons of je deze vraag kan oppakken. Misschien staat er nog een andere leuke vraag voor je tussen?
  • Wat leuk om te weten waarmee je een buur zou willen helpen. We maken graag eerst even kennis met je voordat we je inzetten. Je krijgt binnenkort een belletje of mailtje van ons voor een kennismakingsgesprek. Daarna kunnen we je matchen aan deze- of een soortgelijke vraag.

Wat je altijd van ons mag verwachten

Deze vraag is goed doorgevraagd door het Burennetwerkteam.

Je kunt de vraag altijd weer doorgeven aan het netwerk van goede buren.

Maak je je zorgen over iemands situatie na je afspraak? Wij staan klaar om met je mee te denken.

Of lijken deze burenvragen je wat?

Rummikub spelen en kletsen

Deze dame van 93(!!) is een echte kletskous. Dat is ook niet zo gek als je bijna 94 jaar aan levenservaring hebt. Ze...

Wat boodschappen

Deze aardige mevrouw (90) kan zelf de boodschappen niet meer halen. Zij woont 2 hoog, is onlangs gevallen en loopt nu...

Een gesprekje en een wandeling

Voor een gezellige meneer (68) in Oud-West zoeken wij een lieve en betrokken buurvrouw die af en toe samen met meneer...