fbpx

Door de winkel sjezen voor je buur

Wil jij een buur wel helpen met de boodschappen, maar dan niet iedere week? In Amsterdam West zijn wij op zoek naar goede buren die af en toe willen ondersteunen bij boodschappen. De opzet is dat je samen met een paar andere goede buren de inkopen doet voor een buurtgenoot die dat zelf niet meer kan. Wij brengen jullie samen in een appgroepje zodat jullie gemakkelijk met elkaar kunnen afstemmen wie wanneer de boodschappen doet. Je hoeft dus niet zo vaak, en als je eens niet kan of op vakantie gaat, heeft dat geen invloed op de koelkast van je buurtgenoot. Eén van de groepsgenoten springt dan in. 

Deze opzet is onderdeel van de Pilot Dementie die Burennetwerk uitrolt in Amsterdam West. Er is schaarste aan boodschappenhulp, helemaal voor Amsterdammers die met dementie moeten leven (of hun mantelzorgers). We roepen kleine boodschappenteams in het leven om deze burenvragen zo laagdrempelig mogelijk te houden. Wij zorgen voor korte lijnen met de betrokken mantelzorger of casemanager (en met onszelf). Wil je meedoen? Reageer!

Buurt
West
Westerpark (Frederik Hendrikbuurt Staatsliedenbuurt en Spaarndammerbuurt)
Type
Praktische hulp
Herhaling
Terugkerende
Referentie
28319
  • Fijn dat je wilt helpen! Je reactie is doorgestuurd naar ons helpdeskteam. Je hoort zo snel we kunnen van ons of- en hoe je de vraag kan oppakken.
  • Oeps, er ging wat mis. Je reactie is niet ontvangen. Probeer het nog een keer of neem contact op met [email protected] als dit blijft gebeuren. Dan koppelen we je handmatig aan deze vraag.
  • Leuk dat je zo enthousiast bent, maar je hebt al eerder gereageerd op deze vraag. Je hoort zsm van ons of je deze vraag kan oppakken. Misschien staat er nog een andere leuke vraag voor je tussen?
  • Wat leuk om te weten waarmee je een buur zou willen helpen. We maken graag eerst even kennis met je voordat we je inzetten. Je krijgt binnenkort een belletje of mailtje van ons voor een kennismakingsgesprek. Daarna kunnen we je matchen aan deze- of een soortgelijke vraag.

Wat je altijd van ons mag verwachten

Deze vraag is goed doorgevraagd door het Burennetwerkteam.

Je kunt de vraag altijd weer doorgeven aan het netwerk van goede buren.

Maak je je zorgen over iemands situatie na je afspraak? Wij staan klaar om met je mee te denken.

Of lijken deze burenvragen je wat?

Kast en bank monteren

Voor deze mevrouw (58) zoeken wij iemand die handig is en wil helpen bij het in elkaar zetten van een buffetkast en...