Ik wil hulp

Ook bij u in de buurt wonen goede buren die buurtgenoten willen helpen. Het kan gaan om een klusje in huis of in de tuin, maar ook om het doen van een boodschap, begeleiding naar de dokter, gewoon een kopje koffie drinken of het maken van een wandeling.

Heeft u hulp nodig? Vul het Aanvraagformulier in.

U kunt ook bellen met de Helpdesk van het Burennetwerk. Het nummer is 020 - 623 97 71. De Helpdesk is open van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 en van 13.30 tot 16.30. Op vrijdag is de Helpdesk open van 9.00 tot 12.00.

Bij Burennetwerk Amsterdam kunnen mensen die willen helpen zich aanmelden.  Als u het aanvraagformulier invult dan gaat het Burennetwerk kijken of er een goede buur bij u in de buurt woont die aangegeven heeft te willen helpen. We zoeken een goede buur die past bij de hulp die u nodig heeft.  

Burennetwerk neemt maximaal twee weken om een hulpvraag te matchen. Vaak lukt het, maar niet altijd. Wij houden u in ieder geval goed op de hoogte. Een goede buur kost niets. Een goede buur helpt namelijk omdat hij of zij het belangrijk en leuk vindt om af en toe een goede buur te helpen. Het is natuurlijk wel leuk om deze goede buur iets lekkers te geven en warm te verwelkomen! Goede buren betalen ook niets. Als u materiaal nodig heeft of andere onkosten maakt, dan is dat voor uw eigen rekening.

Burennetwerk Amsterdam zoekt een buur wanneer u:

  • Geen vrienden, familie of kennissen heeft die u kunnen helpen 
  • Niet voldoende geld heeft om betaalde hulp in te schakelen 
  • Eventueel beperkt bent door gezondheidsklachten 
  • Een hulpvraag heeft die niet door professionele hulporganisaties kan worden opgelost

Als u twijfelt over uw situatie kunt contact opnemen met de Helpdesk van het Burennetwerk. Wij denken graag met u mee. Het nummer is 020 - 623 97 71. De Helpdesk is open van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 12.00 en tussen 13.30 en 16.30 en op vrijdag tussen 9.00 en 12.00.

Helaas is niet elke vraag passend voor het Burennetwerk. Mocht uw vraag niet passend zijn dan kan het Burennetwerk u doorverwijzen naar een andere organisatie of helpen zoeken naar een andere oplossing.

Wat kun je nu doen?
inJordaan, Westelijke Eilanden en Zeeheldenbuurt
inOsdorp Midden
inVogelbuurt
inOostzanerwerf & Kadoelen
inSlotermeer zuid west
inBanne Buiksloot (De Banne)
inTuindorp Nieuwendam
inVogelbuurt IJplein
inTuindorp Nieuwendam
inSlotermeer Zuid-West
inIndische buurt
inHoofddorppleinbuurt
inOostelijk Havengebied
inSlotermeer Noord-Oost
inOud-Oost (Transvaalbuurt)
inOostelijke Eilanden
inOostelijke Eilanden
Meedoen?

Of eerst nog iets meer weten? Laat hier je telefoonnumer achter en wij bellen je voor een kennismakingsgesprek en om eventuele vragen te beantwoorden. Je kunt ons ook volgen via Facebook, Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven.

Bel mij!

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in