Voor bedrijven: Adam Helpt

Steeds meer bedrijven willen zich inzetten voor een ander en willen maatschappelijk betrokken zijn maar weten niet waar te beginnen. Adam Helpt is hét startpunt voor bedrijven om vrijwilligerswerk te doen. De lancering van de website past goed bij de ontwikkelingen die er zijn binnen bedrijven in Amsterdam. Adam Helpt maakt het mogelijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn. Een dagje wandelen met ouderen, een woning opknappen of pannenkoeken bakken voor daklozen. Alles is bespreekbaar voor een kleine groep collega’s of een heel bedrijf. Adam Helpt levert maatwerk voor bedrijven en helpt zo de stad Amsterdam en haar inwoners!

Wat is Adam Helpt?

Adam Helpt is bemiddelaar in vrijwilligerswerk voor bedrijven. Adam Helpt slaat een brug tussen bedrijven die vrijwilligerswerk willen doen in hun lokale omgeving en mensen die hulp nodig hebben. “ Wij vinden het fantastisch dat bedrijven vrijwilligerswerk willen doen in Amsterdam. Met Adam Helpt maken we het voor een bedrijf mogelijk om het verschil te maken in de levens van andere Amsterdammers. Ik kijk uit naar alle mooie ontmoetingen die plaats zullen vinden en dat er mensen praktisch geholpen worden”. zegt Marco Vonck, Coördinator Adam Helpt.

Maatwerk staat hoog in het vaandel. Adam Helpt biedt zowel flexibel vrijwilligerswerk aan, zoals bijvoorbeeld een lampje vervangen bij een mevrouw in de buurt, tot de inzet van groepen variërend tussen de 10 en 250 personen. Marco Vonck voegt toe: “Uniek is dat we voor een bedrijf niet alleen vrijwilligerswerk regelen maar dat we ze ook dingen aan kunnen bieden zoals een teambuildingscomponent waarbij een trainer wordt ingeschakeld, daarnaast zijn er ook mogelijkheden zoals t-shirts voor het hele bedrijf of kunnen we een film laten maken van de dag. Alles is bespreekbaar”

Adam Helpt wil een beweging op gang zetten waarin het vanzelfsprekend wordt dat mensen elkaar helpen en wil ook bedrijven hierbij betrekken.

Wie zitten er achter Adam Helpt?

De organisatie Adam Helpt is ontstaan uit een samenwerking tussen Serve the City Amsterdam, Stichting Present Amsterdam en Burennetwerk. Samen willen zij iets betekenen voor Amsterdam. De stichtingen zetten zich alle drie in voor het helpen van de hulpbehoevende medemens in Amsterdam en koppelen vrijwilligers aan mensen die hulp nodig hebben

Meer info:
www.adamhelpt.nl  
info@adamhelpt.nl
Wat kun je nu doen?
inJordaan, Westelijke Eilanden en Zeeheldenbuurt
inOsdorp Midden
inVogelbuurt
inOostzanerwerf & Kadoelen
inSlotermeer zuid west
inBanne Buiksloot (De Banne)
inTuindorp Nieuwendam
inVogelbuurt IJplein
inTuindorp Nieuwendam
inSlotermeer Zuid-West
inIndische buurt
inHoofddorppleinbuurt
inOostelijk Havengebied
inSlotermeer Noord-Oost
inOud-Oost (Transvaalbuurt)
inOostelijke Eilanden
inOostelijke Eilanden
Vertel ons hoe het was!

Heb je iemand geholpen of ben je geholpen?
Vertel ons jouw ervaringen. Wij leren graag van wat er goed ging en van wat er beter kan.

Vertel!

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in