Foto's van goede buren

Voor een persoonlijk project heeft fotograaf Samuel Otte de huizen van een aantal goede buren gefotografeerd. Het lege huis is dat van de goede buur. Samen met de buurman of buurbrouw is de goede buur gefotografeerd in zijn of haar huis. Het idee hier achter is dat twee werelden, die normaal gesproken vaak langs elkaar heen leven, nu aan elkaar zijn verbonden.

Maike en mevrouw Kajieffa

Maike: "Een jaar lang kwam ik iedere woensdag uit mijn werk bij mevrouw Kajieffa voor de boodschappen, een wandeling met haar hondje en een praatje. Ik kijk met veel plezier terug op al die woensdagmiddagen."

 

Bertine en Kees

Dit zijn Kees en Bertine, eind vorig jaar samen gebracht door Burennetwerk. Bertine: "Om de week ga ik bij Kees langs, wat hij ontzettend waardeert. Dan drinken we een kop thee en praten over vroeger, de actualiteit of onze gezamenlijke hobby: watersport. Kees heeft CLPD, waardoor hij weinig het huis meer uit komt. Op de agenda staat nog een ritje met de auto door Amsterdam of richting Volendam, dat zou hij geweldig vinden. Kees is al helemaal onderdeel van mijn leven geworden en ik vind het ontzettend belangrijk om er voor hem te zijn."

 

Florine en mevrouw Hilterman

Florine: "Eens in de twee weken doe ik voor een mevrouw van 86 de grote boodschappen. Boodschappen zijn uiteraard het hoofddoel, maar we hebben elkaar altijd ontzettend veel te vertellen. Daarom drinken we na het opruimen van de boodschappen altijd een kop thee om elkaars verhalen te horen. Mevrouw is ontzettend positief, geïnteresseerd en gezellig, dus het zijn altijd gezellige middagen."

 

Reina en Mattanja

Reina maakt (twee)wekelijks eens een gezonde maaltijd voor Mattanja en brengt die dan langs. Soms doet Reina dan ook nog wat andere kleine klusjes voor haar. Over de eerste keer dat ze elkaar ontmoette vertelde Reina: “we hebben zeker een uur zitten kwekken en erg om elkaar gelachen. Er is zeker een klik!”

 

Wouter en Roel

Wouter en Roel zien elkaar al twee jaar wekelijks. Roel wilde graag contact met iemand in de buurt en zo vonden we Wouter voor hem, die letterlijk om de hoek woont. Soms komen ze elkaar gewoon tegen bij de supermarkt of spreken ze af om ergens wat te gaan drinken. Roel vertelde dat ie niet verwacht had dat het hem zo veel zou brengen. Het hele verhaal van Wouter en Roel lees je hier.

Wat kun je nu doen?
inJordaan, Westelijke Eilanden en Zeeheldenbuurt
inOsdorp Midden
inVogelbuurt
inOostzanerwerf & Kadoelen
inSlotermeer zuid west
inBanne Buiksloot (De Banne)
inTuindorp Nieuwendam
inVogelbuurt IJplein
inTuindorp Nieuwendam
inSlotermeer Zuid-West
inIndische buurt
inHoofddorppleinbuurt
inOostelijk Havengebied
inSlotermeer Noord-Oost
inOud-Oost (Transvaalbuurt)
inOostelijke Eilanden
inOostelijke Eilanden
Vertel ons hoe het was!

Heb je iemand geholpen of ben je geholpen?
Vertel ons jouw ervaringen. Wij leren graag van wat er goed ging en van wat er beter kan.

Vertel!

Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in